Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele mai aşteptate jocuri ale toamnei
Cele mai aşteptate jocuri ale toamnei

Cele mai aşteptate jocuri ale toamnei

Gamerii aşteaptă lansările jocurilor din acest sezon, care sunt pline "de ucigaşi". Multe companii producătoare au probleme financiare

În această perioadă, producătorii se bat care mai de care să aducă pe piaţă cele mai noi variante ale unor jocuri pe computer. Cele mai multe se axează tot pe violenţă.
2 octombrie – War of the Roses. Jocul este produs de Paradox Interactive şi studiourile Fatshark. Jucătorii sunt puşi în rolul unui războinic din secolul al XV-lea. Acţiunea se desfăşoară în Anglia şi pe lângă campania single player vor exista moduri de multiplayer online.
Guitar Hero, variantă pentru calculator
16 octombrie – Rocksmith. O nouă variantă a celebrului Guitar Hero, de data asta însă cu corzi adevărate, nu jucării de plastic. Jocul a fost disponibil până acum doar pe PS3, Xbox 360 sau Nintendo Wii. Din această toamnă, producătorii se orienteazaă şi către utilizatorii de calculatoare.
30 octombrie – Assasin’s Creed 3. Jocul dezvoltat de către cei de la Ubisoft este cel de-al treilea din seria Assasin’s Creed şi, după cum susţin producătorii, va aduce cele mai multe noutăţi faţă de ediţiile precedente.
15 noiembrie – Grand Theft Auto 5. Jocul GTA V te plasează în mijlocul unei bande de criminali. Poţi să alegi banda din care vrei să faci parte şi este recomandat să omori cât mai mulţi dintre adversari. După ce săvârşeşti oribilele crime trebuie să fugi neaparat de la faţa locului cu o maşină furată.
30 octombrie – Need For Speed: Most Wanted 2. Prima variantă a acestui joc a fost lansată în anul 2005 de către cei de la EA Games, aşa că aşteptarea fanilor este cât se poate de mare. Jocul promite să fie mai realist ca până acum, iar maşinile mai puternice, atingând viteze şi mai mari. MINUSURI. Specialiştii din domeniu, dar şi psihologii, spun că există prea multă violenţă în unele jocuri şi îi îndeamnă pe părinţi să fie atenţi la selecţia lor. De altfel, cifrele de afaceri ale companiilor producătoare au început să scadă, însă declinul e pus pe seama pirateriei.
Probleme pe piaţa jocurilor video
Cu toate că industria acestori jocuri este departe de a apune, companiile producătoare înregistrează cifre de afaceri în scădere, în principal din cauza piratării. Electronic Arts (EA), una dintre cele mai mari şi mai vechi companii producătoare de jocuri din lume a înregistrat o scădere a acţiunilor sale cu 40%. Această scădere a venit după ce vânzările s-au diminuat cu 20% într-un an de zile, echivalentul a aproape 100 de milioane de dolari. Compania însă îşi pune mari speranţe în noul Need For Speed, dar şi în platforma digitală SimCity Social, un joc dezvoltat special pentru a fi jucat pe Facebook. Această platformă a reuşit singură să redreseze veniturile companiei.