Evenimentul Zilei > Actualitate > Ce se întâmplă cu angajaţii Google după ce mor
Ce se întâmplă cu angajaţii Google după ce mor

Ce se întâmplă cu angajaţii Google după ce mor

Google demonstrează încă o dată că merită să se afle printre cei mai doriţi angajatori. Larry Page, CEO-ul companiei care controlează cel mai cunoscut motor de căutare din lume, are grijă de angajaţii săi, chiar şi după moarte, notează revista americana Forbes.

Mai exact, dacă un angajat al gigantului Google moare, partenerul de viaţă al acestuia (soţ sau soţie) este recompensat, timp de 10 ani, cu jumatate din salariul său anual.
De la 100.000, la 240.000 de dolari pe an
Aceste avantaje sunt disponibile tuturor angajaţilor Google din SUA, indiferent de vechimea în cadrul companiei. „Fiecare dintre cei 34.000 de oameni ai Google este eligibil pentru beneficii, indiferent de perioada de timp în care a lucrat la gigantul american”, scrie Forbes. Salariile de la Google variază între 100.000 şi 190.000 de dolari pe an pentru poziţiile de execuţie şi pot ajunge până la 240.000 de dolari pe an pentru funcţiile de conducere.
În plus, în afara procentului de 50% din salariul soţului/soţiei, partenerul de viaţă are beneficii şi de pe urma acţiunilor Google deţinute de fostul angajat, iar copiii (dacă există) cuplului primesc şi ei 1.000 de dolari pe lună, până la împlinirea vârstei de 19 ani (sau 23 de ani, dacă este student full-time). "Toate acţiunile la care are dreptul angajatul sunt acordate imediat după moarte", a declarat, într-un interviu pentru Forbes, directorul de personal  al Google. Cel mai în vârstă angajat al Google are în prezent 83 de ani.
Aceasta nu e tot
Nu vă închipuiţi că totul se opreşte aici. Concediul de maternitate sau paternitate, după caz, este şi el recompensat. Mai exact, fiecare angajată a companiei continuă să îşi primească salariul şi după naştere, timp de 18 săptămâni (patru luni şi jumătate), independent de indemnizaţia pentru creştere a copilului, acordată de stat.
La fel se întâmplă şi în cazul angajaţilor ale căror partenere au născut, dar aleg să îşi ia concediu de paternitate, în locul mamelor. În cazul bărbaţilor, însă, recompensa Google ţine doar şase săptămâni (o lună şi jumătate). Rapoartele citate de Forbes nu specifică clar dacă poliţa de asigurare se referă şi la partenerii de viaţă de acelaşi sex, în cazul persoanelor gay. Pentru a clarifica problema însă, un purtător de cuvânt de la Google a confirmat informaţia, dovedind nonconformismul companiei americane.
CNN: Google isi trateaza angajatii care mor mai bine decat o fac unele companii cu angajatii vii
Google isi trateaza angajatii care mor mai bine decat o fac alte companii in cazul celor vii, relateaza si CNN.
"Evident nu exista un beneficiu pentru Google, dar este important sa ne ajutam familiile in timpul acestui eveniment ingrozitor, dar de neevitat", a spus el.
Beneficiile "de deces" se adauga listei legendare de avantaje pe care le ofera Google angajatilor: mese gratuite, jocuri de foosball, servicii de curatatorie la locul de munca, termeni foarte generosi pentru concediul de ingrijire al unui nou-nascut, precum si altele.