Evenimentul Zilei > Actualitate > Boureanu, Columbeanu şi Robert Negoiţă, EXECUTAŢI SILIT pentru datorii record. VEZI ce case şi terenuri sunt scoase la licitaţie
Boureanu, Columbeanu şi Robert Negoiţă, EXECUTAŢI SILIT pentru datorii record. VEZI ce case şi terenuri sunt scoase la licitaţie

Boureanu, Columbeanu şi Robert Negoiţă, EXECUTAŢI SILIT pentru datorii record. VEZI ce case şi terenuri sunt scoase la licitaţie

Politicianul Cristian Boureanu şi soţia lui, Valentina Pelinel, omul de afaceri Irinel Columbeanu şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, sunt executaţi silit pentru datorii la bănci şi la Fisc care totalizează peste şase milioane de euro.

Potrivit executari.com, Cristian Boureanu împreună cu soţia sa, Valentina Pelinel, sunt executaţi silit pentru datorii de peste opt milioane de lei (1,79 milioane de euro) de către băncile Marfin Bank, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Transilvania. Băncile le-au scos la vânzare cinci terenuri, toate localizate în Bucureşti, iar licitaţia este programată să aibă loc astăzi.
Suprafaţa totală a celor cinci terenuri este de aproape 4 hectare de teren, fiind localizate în sectorul 3 al Capitalei. Terenurile au fost evaluate la o sumă totală de 10,78 millioane de lei, însă preţurile de pornire la licitaţii sunt cu 25% mai mici.
Irinel Columbeanu este executat silit, şi în calitate de persoană fizică, dar şi de persoană juridică, prin firmele sale, Turbocim SRL şi Techno Konsult România SRL. Marfin Bank îl execută silit pe Columbeanu, precum şi pe debitorul Turbocim SRL (fosta SC Construct Materia Columbeanu SRL), şi organizează licitaţie pentru vânzarea a trei terenuri în suprafaţă totală de 17.400 de metri pătraţi, situate în comuna Moara Vlăsiei (judeţul Ilfov) şi evaluate la circa 679.000 de lei (151.000 euro)l. Licitaţia va avea loc în data de 26 noiembrie 2012.
Un alt politician cu datorii la creditori este Robert Negoiţă. Fiscul şi Credit Europe Leasing IFN S.A. i-au scos la vânzare 15 imobile şi terenuri situate în localitatea Popeşti – Leordeni (judeţul Ilfov), în valoare totală de 11,872 milioane de lei (2,638 milioane de euro). Licitaţia va avea loc în data de 26 noiembrie 2012.
Pentru a participa la o procedură de executare silită, doritorii trebuie să plătească o taxă care reprezintă, de regulă, 10% din preţul de pornire a licitaţiei.