Evenimentul Zilei > Actualitate > Beneficiile strugurilor. În cinci zile poţi slăbi trei kilograme
Beneficiile strugurilor. În cinci zile poţi slăbi trei kilograme

Beneficiile strugurilor. În cinci zile poţi slăbi trei kilograme

Dieta cu struguri a devenit cunoscută datorită unui bărbat care suferea de insuficienţă renală.

Acesta a mâncat timp de trei săptămâni numai struguri şi la final a constatat că pierduse foarte multe kilograme. Dieta presupune renunţarea pentru un anumit timp la toate alimentele, mesele constând numai în struguri, care reglează digestia şi favorizează eliminarea toxinelor.

Dieta cu struguri are şi efect detoxifiant. În cinci-şase zile, se pot pierde două sau chiar trei kilograme. Trebuie să ştiţi că dieta nu se poate ţine mai mult de câteva zile.
Uleiul din sâmburi de struguri
Mai puţin cunoscut, uleiul din sâmburi de struguri este o variantă sănătoasă atât pentru salate, cât şi pentru gătit. Este bogat în grăsimi sănătoase, care reduc colesterolul rău şi conţine şi multi antioxidanţi.

Strugurii în cosmetică
Specialiştii laboratoarelor Caudalie spun că viţa de vie are propriul ei mecanism de stocare a apei: când condiţiile meteo se înrăutăţesc, planta îşi face rezerve de apă în rădăcini şi tulpini pentru a le folosi atunci când apar frunzele şi fructele. Această apă, care se regăseşte în struguri, este puternic hidratantă şi bogată în minerale şi vitamine.