Evenimentul Zilei > Actualitate > Avionul către Strasbourg, subiect de controversă politică
Avionul către Strasbourg, subiect de controversă politică

Avionul către Strasbourg, subiect de controversă politică

Surse din rândul parlamentarilor PDL au susţinut, marţi, că cursa TAROM RO 371 către Bruxelles, via Strasbourg, ar fi întârziat din cauza europarlamentarului Daciana Sârbu, soţia premierului Victor Ponta. Verificările ulterioare, îngreunate de lipsa de transparenţă a TAROM, au arătat că această cursă avea un statut special şi pleca la o oră diferită de cea obişnuită.

Într-o singură zi de luni la fiecare patru săptămâni, când Parlamentul European se reuneşte la Strasbourg, în loc de Bruxelles, cursa TAROM RO 371 pleacă la ora 8.15 în loc de 7.20. Totuşi, pe site-ul oficial al Aerportului Henri Coandă, scria că această cursă ar fi trebuit să decoleze la ora 7.20, inclusiv în ziua de luni, 22 octombrie. Marţi seara, la 19.50, europarlamentarul Daciana Sârbu ne-a transmis un comunicat al secretariatului general al Tarom în care se explica faptul că cursa RO 371 a a plecat la timp, respectiv la ora 8.15.
Având în vedere aceste neconcordanţe, redacţia Evenimentului Zilei precizează:
1. Ne cerem scuze faţă de cititorii noştri, precum şi faţă de doamna Daciana Sârbu, pentru difuzarea unei informaţii eronate.
2. Reporterii EvZ au depus toate eforturile pentru a verifica informaţia iniţială, dar au fost împiedicaţi de lipsa de transparenţă a autorităţilor.
CITIŢI ŞI:

  • Elena Băsescu îi răspunde Dacianei Sârbu: Silueta îmi permite să ocup un singur loc în avion