Evenimentul Zilei > Politica > Antonescu îl pune la punct pe Barroso. „Să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta”
Antonescu îl pune la punct pe Barroso. „Să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta”

Antonescu îl pune la punct pe Barroso. „Să fii ditamai preşedinte de Comisie Europeană şi din vacanţă de undeva să-i mai trimiţi o scrisoare domnului Ponta”

Invitat la Antena 3, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a dat câteva declaraţii acide la adresa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar şi a cancelarului german, Angela Merkel

„Dacă se strecoară îndoiala că democraţia este încălcată, e jale. Eu nu vreau să se întâmple asta, nu e admisibil, nu e acceptabil să dai declaraţii pe ce ţi-a spus Băsescu la telefon, aşa cum a făcut doamna Angela Merkel. Nu se poate să fii ditamai preşedintele Comisiei Europene, dl Barroso adică, şi din vacanţă, de undeva, să mai trimiţi o scrisoare lui Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici, să vorbeşti de presiuni asupra Curţii, când în realitate, 20 de milioane, 18 sau 16 câţi suntem de români, indiferent că au votat sau nu sau cu cine au votat, văd că presiunile le fac o singură persoană şi cei care îl servesc în diverse instituţii. Nu se poate să tratezi atât de neglijent un aliat", a declarat Crin Antonescu la Antena 3.
Preşedintele interimar a spus şi că ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, este „părtinitor”, în favoarea lui Traian Băsescu. "Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune – o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. Aceiaşi oameni încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept", a mai declarat preşedintele intermar la Antena 3.