Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Antena 3 (live). Cum au ajuns Gâdea şi Badea nişte ridicoli trişti şi Ursu penibil, atacându-l pe Cristoiu
Antena 3 (live). Cum au ajuns Gâdea şi Badea nişte ridicoli trişti şi Ursu penibil, atacându-l pe Cristoiu

Antena 3 (live). Cum au ajuns Gâdea şi Badea nişte ridicoli trişti şi Ursu penibil, atacându-l pe Cristoiu

O emisiune de excepţie, care precede Sinteza zilei, este tulburată de news alert şi un crol învolburat. Se anunţă subiectele lui Gâdea. Numai nume mari, numai sume enorme de bani. Le vom afla pe toate, în curând!

Dacă nu cumva, ca de obicei, discuţiile se vor lungi şi când, tocmai, tocmai să aflăm dezvăluirile , vine Badea şi Gâdea amână totul pe ziua următoare, şi tot aşa. Bine că mai e foarte puţin şi toate acestea se vor lămuri. S-o fi întors Varanul? E la butoane? Romică e în public, vine şi Sobaru? Ce atitudine vor adopta faţă de Dan Diaconescu, un subiect care nu se poate ocoli?
Ştiu că, mai târziu, Badea o să îl înjure pentru că el şi cu Oreste au ratat o privatizare pe la chibrituri, dar Gâdea e altceva. El serveşte alte interese, e mai potolit, are datorii la patron. El face ce trebuie nu ce simte.
Număr în gând, începe!
Gâdea anunţă un atac necruţător împotriva celor ce îl sprijină pe Băsescu. Vorbeşte ca şi cum ar fi mâncat bătaie de la cineva. Se leagă de Ion Cristoiu, cel cu care a început emisiunea, cu ani în urmă. Grea sarcină i-a dat Varanul! Gâdea nu i-a răspuns niciodată lui Cristoiu, care l-a atacat sistematic. Îi este greu să îi răspundă pentru că au avut o relaţie de afecţiune. Povesteşte viaţa lui cu Cristoiu. Amintiri frumoase până ce Cristoiu a simţit să sprijine regimul Băsescu. Şi Gâdea nu mai poate. Îi va răspunde. Va da fragmente din emisiuni. Deja e plictisitor şi se simte că nu îi cade bine ce face. Nu se mai înţelege, le amestecă.

Doar Adrian Ursu şi Mircea Badea sunt invitaţi. Cam greu, dar scapă dând un fragment de emisiune cu Cristoiu. Gâdea stă pe scaun, nu l-am văzut niciodată aşa de abătut. Fragmentele cu Cristoiu nu spun nimic. Sunt rupte din context. Bine că intervine Ursu. E prudent, teoretizează, nu are curaj să atace. Totuşi, fără să spună nimic punctual îl analizează pe Cristoiu, în general.
În primul rând că nici nu ştie ce vorbeşte şi, chiar dacă ar şti, tot s-ar face de râs. Vorbeşte despre sceneta scenograma. Numai el ştie ce spune. Ursu le încurcă rău, bine că vine Badea. Nici lui nu-i cade bine. E alt Badea, vorbeşte confuz şi pe ocolişuri. Până acum e , vrând să îl critice pe Cristoiu, îl laudă. Varanul va fi nemulţumit. Le-o fi frică de Cristoiu? Nu cred, îl respectă şi nu ştiu pe unde să scoată cămaşa.
Badea se încurcă, i se întâmplă rar. Vorbeşte despre extratereştri şi de Manolea. Gâdea mai dă o secvenţă de emisiune. Nu se înţelege chiar nimic. În orice variantă, cât ar fi ura de mare o emisiune-rechizitoriu, alcătuită din crâmpee din alte emisiuni, nu va fi nciodată convingătoare. Poate doar pentru publicul fidel, pentru fanaticii care înghit orice, cu tot cu plută.

De la un fragment din Antena 3 se trece la un fragment de la postul B1 TV. Băsescu chiar îl laudă pe Cristoiu, aşa înţeleg eu. Nu pricep ce vrea Gâdea. Nu se înţelege chiar nimic. Prezenta emisiune este cea mai dezlânată din tot ce am văzut la Gâdea. Ajungem şi la Corneliu Vadim Tudor. E aiurea. Se vorbeşte despre Emil Constantinescu. Bine ar fi să dea o publicitate şi să trecem la altceva. Gâdea ar vrea, el simte cursul emisiunii, Varanul insistă.
Se vorbeşte despre referendumul trecut. Este întrebat Badea care vorbeşte despre Cristoiu de acum câţiva ani, cum l-a văzut el. Parcă ar avea febră, nu e Badea. Ajungem şi la Ciuvică, care ar putea să se schimbe şi el. Ajungem la eutanasiere. Ei trei bat palma şi hotăresc cum să îl omoare pe oricare dintre ei ar greşi, adică ar simpatiza cu Băsescu. Cu puşca? Nu se stabileşte în ce mod. Sărim la Ceauşescu la vânătoare când îl bătea pe unul cu vergeluţa. Apoi la Băsescu dus în spate de cel care nu reuşise să repare liftul de pe navă. Doamne, ce emisiune!

De vină pare Băsescu , pentru tot ce s-a întâmplat pentru că păcăleşte ziariştii. Aiureli, dar le preia şi Badea. Mai bine ar trece la şerveţelele lui MRU, cu Cristoiu nu merge, pentru ei în reîncarnarea asta. Gâdea a fost la proces cu Cristoiu împotriva lui Cartianu. Repetă ce a mai spus la începutul emisiunii. Badea nu-i cunoaşte pe unii gazetarii despre care se vorbeşte. Dar pe Cristoiu îl cunoaşte, au trăit alături în fiecare seară şi tot nu înţelege ce s-a întâmplat. Alt fragment, cu Turcescu şi cu Mircea Marian. Pe ecran se bat nişte femei.
Nu mai ştim în ce emisiune suntem. În direct sau se dau fragmente de mai demult. Vine vorba despre Sorin Ovidiu Vîntu care ar trebui să îl dea afară pe Turcescu. Apare şi Ludovic Orban. Cristoiu a dat mulţi gazetari în judecată, cerându-le bani mulţi. Gâdea a ales prost fragmentele.

Revenim în platou. Este înmormântare. A trecut mai mult de jumătate din emisiune. Se bagă şi Ursu, care vorbeşte despre Cristoiu şi Sadoveanu. Îl critică uşor şi pe Sadoveanu şi vorbeşte despre boierii trădători din marele scriitor. Mai bine era cu grafice şi cu Hidroelectrica. Unde-i Oana?

Cristoiu este comparat cu evenimentul din ziua de 23 august 1944 şi Badea spune că nu a mai văzut un asemenea om toată viaţa lui! Ei vor să îl critice, pentru că aşa a venit ordinul de zi pe unitate şi efectul este invers. Băsescu e un magician, Cristoiu putea să fi fost şantajat. Dar nu puteau exista motive. Băsescu are talent.
Ajungem la Turcescu. Despre el, şi Badea şi Gâdea vorbesc mai în largul lor. Acum Cristoiu vorbeşte despre EBA şi imediat se sare la Vîntu şi la premii. Iar se enervează Varanul. Fragmentele date cu Cristoiu sunt interesante, nu îl descalifică, dimpotrivă. Repede trebuie trecut la alt subiect, ăsta s-a ratat. Se ia pauză.

Varanul vrea tot despre Cristoiu. Asta facem! Se bate apa-n piuă. Ursu trece de la Cristoiu la propaganda băsistă în general. Teoretizează plictisitor, fără să înţeleagă el măcar ce spune. În emisiunea asta se poate trece de la una la alta, fără sens. Dacă spui Băsescu şi critici. Badea şi-a mai revenit. Cristoiu ar fi declarat, spune el, că ar fi plecat de la Antene din cauza lui. Badea nu se bucură, dar îl gâdilă la orgoliu. Gâdea spune că a avut sentimente faţă de Cristoiu şi le enumeră.

În platou, Gâdea are un fotoliu mai mare decât Badea. Apare şi un contract de miliarde, dar nu se precizează dacă este adevărat. Gâdea spune că se vor lămuri lucrurile în altă seară. Badea spune că nu lucrează pentru bani. Începe un cult al personalităţii la adresa lui Cristoiu. Emisiunea este într-un impact.
Ursu o critică pe Elena Udrea. Badea vorbeşte despre Triunghiul Bermudelor. A cam trecut emisiunea. Iar se dau frânturi de emisiuni, cuvinte rupte din context. Ajungem la băieţii de la Cluj. Aiureli, m-am uitat cum s-au schimbat personajele principale în ultimii ani, cum erau îmbrăcaţi şi cam atât.
Mai vorbim despre nunta EBEI. Badea vorbeşte despre maşina lui  – Dacia, căreia i-a fiert motorul după 80 km. Ventilatorul se rotea invers. Mecanicii nu l-au crezut. Doar după doi ani, un mecanic i-a dat dreptate. Îl compară pe Cristoiu cu un ventilator. Se trece la Cartianu şi la un proces. Ursu concluzionează că lipseşte ruşinea. Devine puţin poet, vorbeşte chiar despre dragoste. Badea a plecat. O să intre în curând.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: