ALEGERI 2012. Non-combat pe faţă la parlamentare

ALEGERI 2012. Non-combat pe faţă la parlamentare

Greii partidelor politice au evitat confruntările directe la parlamentare. Lor li se opun nişte necunoscuţi

Aşa cum s-a întâmplat şi în 2008, "greii" partidelor politice nu s-au hazardat să candideze în colegii care le-ar putea pune probleme. Dimpotrivă, liderii USL şi ARD au avut grijă să nu se contracandideze. "Evenimentul Zilei" vă prezintă marile blaturi USL- ARD de la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. Pentru a fi sigur că nu se va întâmpla ca la alegerile din 2008, când a câştigat mandatul la redistribuire, Crin Antonescu a ales un colegiu sigur de senator din sectorul 3, contracandidatul ARD fiind, cel mai probabil, Sandra Pralong(PNŢCD). Preşedintele PSD, Victor Ponta va candida în acelaşi colegiu din Gorj pe care l-a câştigat şi în 2008, împotriva lui Nicolae Daviţoiu, liderul PDL Târgu- Jiu. Preşedintele PC, Daniel Constantin vizează un loc de deputat în Argeş, dar nu are momentan un contracandidat, după ce liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu s-a mutat într-un colegiu din Râmnicu Vâlcea.

  • ALEGERI 2012. Candidatul Cataramă a "rezistat" doar o zi

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, îşi va măsura şansele în colegiul din sectorul 4 pe care l-a câştigat şi în 2008. ARD nu şi-a desemnat încă un candidat pentru acest colegiu. Candidată în sectorul 5, nici iubita primarului Marian Vanghelie, Oana Mizil, nu ar trebui să-şi facă probleme, având în vedere că va beneficia de suportul acestuia. Contracandidatul său va fi Radian Tufă, fost secretar de stat laTransporturi. Latifundiarul şi mai nou, liberalul Gigi Becali va merge în colegiul 25 din sectorul 6, condus de apropiatul lui Crin Antonescu, Rareş Mănescu. Patronul Stelei nu pare că va avea probleme, având în vedere că ARD l-a desemnat drept contracandidat pe fostul şef al Metrorex, Gheorghe Udrişte, un personaj cu o notorietate scăzută. Tot în sectorul 6, pentru un loc în Senat, va candida şi ministrul Apărării, liberalul Nicolae Dobriţoiu, în timp ce ARD l-a desemnat pe Nicolae Ivăşchescu, fost secretar de stat în Ministerul Muncii. Şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea este bine poziţionat în cursa electorală, în condiţiile în care candidatul ARD va fi Şerban Nicolae, fost director Electrica Serv.

  • Sondaj IRES: 52% dintre români nu sunt de acord cu candidatura lui Becali pe listele PNL

Ales senator de Bucureşti în legislatura 2008 - 2012, preşedintele PDL, Vasile Blaga a ales să candideze la alegerile parlamentare din această iarnă la Timiş, în colegiul Sînnicolaul Mare. Acesta se va bate cu fostul subprefect de Timiş, Marcel Suciu (USL), acesta nefiind un politician din prima linie a PSD. Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, după ce s-a gândit dacă să candideze la Bucureşti sau la Iaşi, a acceptat oferta primarului Gheorghe Falcă şi va încerca să obţină un mandat de senator la Arad, unde îl are drept adversar pe Ovidiu Marian (USL). Acesta a fost ales senator în 2008 pe listele PDL, dar în vara acestui an a trecut la PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • ALEGERI 2012. Blaga şi-a depus candidatura la Senat în Timiş

Tot în fieful lui Gheorghe Falcă a ales să candideze şi preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, care se va bate cu Flavius Măduţă (vicepresedinte PSD Arad). Şi liderul PDL Buzău, Cezar Preda, va candida întrun colegiu în care USL a desemnat un candidat facil. La Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean (PDL) are şanse mari să obţină al şaptelea mandat de deputat în faţa cântăreţului de muzică populară Alexandru Pugna (PSD). Ca să nu mai câştige la redistribuire şi la alegerile de anul acesta, Crin Antonescu a ales un colegiu sigur din Bucureşti. Puţine dueluri cu emoţii Dacă unii vor câştiga bătăliile electorale fără emoţii, sunt şi locuri unde competiţiile se anunţă destul de strânse. În sectorul 1 din Bucureşti, în colegiul 2, se vor înfrunta Diana Tuşa (PNL) şi fosta deputată Anca Constantinescu (PDL) cunoscută pentru replica "Ciocul mic, acum suntem noi la putere". Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu (PDL) s-a trezit că-l va avea contracandidat, în colegiul 9 pentru Camera Deputaţilor din sectorul 2, pe fostul premier Victor Ciorbea din partea PNL.

  • Anca Constantinescu "Ciocu' mic" mai vrea să fie o dată parlamentar. VEZI însă ce problemă are

În sectorul 3, colegiul 11, preşedintele interimar al PNL, Eugen Nicolăescu se va înfrunta cu fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu (PDL). Un meci între doi foşti colegi de partid se va da la Iaşi, în colegiul Copou. Deşi ar fi dorit să candideze în Diaspora, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, se va bate pentru un loc de senator cu Mihaela Popa, care a trecut în barca liberalilor. În prezent deputat de Mureş, Victor Socaciu (PSD), a fost trimis în colegiul 1 Diaspora, unde se va înfrunta cu William Brînză (PDL). CITIŢI ŞI:

  • ALEGERI 2012. Maria Stavrositu a demisionat din PDL şi va candida cu sprijinul PP-DD
  • ALEGERI 2012. Ioan Rus AVERTIZEAZĂ USL: Nu cred în victorii asigurate
  • ALEGERI 2012. ARD va contesta candidatura lui Mircea Diaconu la Parlament
  • ALEGERI 2012. Blaga: Cataramă nu va candida împotriva lui Crin Antonescu, ci Sandra Pralong
  • ALEGERI 2012. Fostul director al Loteriei, Liliana Mincă, recuperată de Dan Diaconescu