ALEGERI 2012. Maria Stavrositu a demisionat din PDL şi va candida cu sprijinul PP-DD

ALEGERI 2012. Maria Stavrositu a demisionat din PDL şi va candida cu sprijinul PP-DD

Deputatul de Constanţa Maria Stavrositu a demisionat din PDL şi a anunţat că va candida ca independent la viitoarele alegeri parlamentare. Aceasta l-a acuzat pe Vasile Blaga că este responsabil de haosul din partid şi l-a găsit vinovat pentru faptul că numele său nu a fost inclus pe lista de la parlamentare. "Doamna Stavrositu minte", a acuzat prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda.

UPDATE.  "Decizia de a candida pe liste aparţine conducerii organizaţiei judeţene a partidului. Dacă la Constanţa conducerea organizaţiei judeţene a decis ca echipa să nu o cuprindă şi pe Maria Stavrositu, restul comentariilor sunt de prisos. Domnul Vasile Blaga ţine cont 90% de decizia organizaţiei. Dacă doamna Stavrositu are o astfel de reacţie este problema domniei sale", a declarat, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, la România TV.  Acesta a acuzat-o pe Maria Stavrositu că nu spune adevărul atunci când afirmă că nu a discutat cu Vasile Blaga. "Doamna Stavrositu minte. De două ori s-a întâlnit domnul Blaga cu conducerea organizaţiei şi cu dânsa. Asta e decizia. Acum se vor supăra toţi. Toţi vor să fie candidaţi. Avem 300.000 de membri, nu ieşim din decor dacă organizaţiile pun pe alţii", a mai spus Preda. Decizia Mariei Stavrositu se explică prin faptul că aceasta nu se mai regăseşte pe listele de candidaţi ARD la parlamentare. Deşi conducerea centrală nu are nimic a-i reproşa, filiala judeţeană, cu care se află în conflict, a refuzat s-o includă pe liste, iar centrul a decis să nu intervină. Sravrositu a anunţat odată cu ea ar fi plecat alte 118 persoane. Ea s-a plâns, totodată, că prin excluderea ei de pe liste nu s-a respectat o decizie a Biroului Permanent Naţional din luna februarie, potrivit căreia că actualii parlamentari ai PDL vor candida în colegiile pe care le-au câştigat în 2008.

Aceasta l-a acuzat pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că este responsabil de haosul din partid. "Consider că atunci când în organizaţia Constanţa domneşte legea bunului plac, derapajul în atitudine, în comportament şi chiar în limbaj, există un for lucid, un for superior care are înţelepciune şi care reglează lucrurile spunând că hotărârea respectivă este valabilă pentru toţi membrii de partid din PDL, inclusiv pentru Blaga. Aflu că şi domnul Blaga este de părere că această hotărâre nu trebuie respectată, cuvântul liderului local, micului baron local, este mult mai important decât o decizie. În momentul în care preşedintele unui partid la nivel naţional are o asemenea atitudinea înseamnă că acest preşedinte dă tonul la haos şi dezordine în acest partid, deci, toate speranţele că se poate construi în acest partid în acest moment ţi se năruiesc", a afirmat Maria Stavrositu. De fapt, Stavrositu a fost ea însăşi sămânţă de scandal în PDL Constanţa, intrând în conflict mai întâi cu preşedintele filialei, Mircea Banias, susţinător declarat al lui Vasile Blaga, apoi cu succesorul acestuia, Gigi Chiru. În iunie ea a fost demisă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL după ce a criticat conducerea partidului. Maria Stavrositu a anunţat că va candida ca independent la viitoarele alegeri parlamentare, dar nu exclude susţinerea PP-DD, pentru că, după cum a declarat, este dificil pentru un independent să acceadă în Parlament.

Ne puteți urmări și pe Google News