Evenimentul Zilei > Actualitate > A început marea muşamalizare din Justiţie
A început marea muşamalizare din Justiţie

A început marea muşamalizare din Justiţie

Mona Pivniceru a demisionat din magistratură pentru funcţia de ministru.

Premierul Victor Ponta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se întrunească de urgenţă pentru a lua act de demisia acesteia. Recentele descinderi ale procurorilor în cazul referendumului privind fraudarea nu pică bine USL.
Odată ajuns ministru cu puteri depline, nimic nu o va împiedica pe Pivniceru să propună nume noi pentru şefia Parchetului General şi a DNA, în locul Laurei Kovesi şi a procurorului Daniel Morar.
Planul premierului poate fi subminat de CSM. Statutul judecătorilor prevede că, în cazul în care magistratul cere eliberarea din funcţie prin demisie, Consiliul poate stabili un termen de cel mult 30 de zile de la care demisia să devină efectivă, dacă prezenţa magistratului este necesară.
Acest lucru este ştiut şi de Victor Ponta care, supărat, acuză Consiliul de sabotaj. Demisia lui Pivniceru din magistratură este ilogică şi din punct de vedere al veniturilor sale.
Ea a lăsat baltă statutul de magistrat, remunerat cu 12.000 de lei pe lună, locuinţă de serviciu şi pensie specială. Toate acestea pentru un efemer post de ministru, aşa numit independent, chiar dacă este susţinută de PNL.
Această acţiune alimentează zvonurile potrivit cărora Monei Pivniceru i s-a promis un mandat de nouă ani la Curtea Constituţională.
Citiţi şi:

  • De ce a demisionat Mona Pivniceru din magistratură. Misiunea dată de USL: schimbarea lui Kovesi şi Morar