Cristian Seidler clarifică situația membrilor USR urmăriți penal. Ce spune despre Clotilde Armand

Cristian Seidler clarifică situația membrilor USR urmăriți penal. Ce spune despre Clotilde Armand Cristian Seidler. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

După ce Organizația USR București, sub conducerea lui Vlad Voiculescu, a ales-o pe Clotilde Armand ca lider al listei pentru Senat în cadrul alegerilor parlamentare, în urma unui vot intern, Cristian Seidler, vicepreședintele USR, a oferit câteva clarificări.

Întrebat despre cum se aliniază candidatura lui Clotilde Armand cu principiul „nu mai vrem penali în funcții publice”, el a explicat că această problemă este în prezent în curs de soluționare în instanță și că nu s-a ajuns încă „în etapa în care Clotilde Armand va avea o hotărâre definitivă”.

Aceeași situație se aplică și în cazul lui Vlad Voiculescu, a punctat acesta.

Cristian Seidler, despre viitorul USR la Senat

Seindler a subliniat că, în conformitate cu principiul „fără penali în funcții publice”, pentru care au strâns peste un milion de semnături și în care continuă să creadă fără a se dezice, orice persoană condamnată definitiv nu are dreptul să ocupe o funcție publică până când nu intervine reabilitarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Clotilde Armand, pentru că despre dânsa vorbim, nu este în momentul de față condamnată penal definitiv, nu intră în definiția respectivă”, a precizat vicepreședintele USR, pentru Gândul.

Armand, care a suferit o înfrângere în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 pe 9 iunie, se confruntă cu un proces inițiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Clotilde Armand

Clotilde Armand. Sursa foto: Arhiva EVZ

Aceasta este acuzată de utilizarea abuzivă a funcției sale în favoarea unor persoane.

Cine sunt candidații partidului la Senat și Camera Deputaților

Candidații USR București pentru Camera Deputaților sunt: Năsui Claudiu, Prună Cristina Mădălina, Mihaiu Radu, Buzoianu Diana Anda, Stoica Diana, Ţoiu Oana Silvia, Dimitriu Alexandru Paul, Stoica Alin-Bogdan, Seidler Cristian Gabriel, Badea Mihai Alexandru, Neagu Denisa Elena, Covaci Florin, Apostol Alin Gabriel, Saca Petru și Stoian Teodora.

Alegerile prezidențiale

Alegeri. Sursa foto: Arhiva EVZ

În ceea ce privește Senatul, lista este deschisă de: Armand Clotilde, Ghinea Cristian, Pălărie Ştefan, Alexandru Violeta, Spătaru Simona, Săniuţă Adina și Iordache Sabo Anca Alexandra.

Revista presei
Limba lui Hristos