Cunoscut interlop sub control judiciar. Acuzații de evaziune din tranzacții imobiliare

Cunoscut interlop sub control judiciar. Acuzații de evaziune din tranzacții imobiliare Percheziții. Sursa foto: Arhiva EVZ

DNA l-a plasat sub control judiciar pe dezvoltatorul imobiliar Cornel Petruţ Ion, ginerele liderului unei grupări interlope din Capitală. Cunoscut și ca Magiunică, acesta este anchetat într-un dosar de corupție cu prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de lei.

Decizia procurorilor vine în urma mai multor percheziții care au avut loc, în această dimineață, în mai multe județe. Cornel Petruţ Ion a fost dus la audieri pentru lămuriri. El este acuzată că ar fi plătit TVA redus de 5%, în locul cotei normale de 19% pentru mai multe tranzacții imobiliare.

Ancheta DNA vizează tranzacții imobiliare

Cornel Petruţ Ion a fost plasat sub control judiciar într-un dosar care vizează acuzații de abuz în serviciu și evaziune fiscală. Procurorii DNA susțin că în urma tranzacțiilor efectuate, statul ar fi fost prejudiciat cu aproape 20 de milioane de lei. Suma reprezintă diferențele dintre cotele TVA aplicate. În perioada în care este în vigoare măsura controlului judiciar, afaceristul trebuie să respecte mai multe interdicții stabilite de procurori.

Potrivit unor surse judiciare, dezvoltatorul imobiliar va fi adus și joi, la sediul Parchetului, pentru noi audieri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cornel Petruţ Ion, este considerat un apropiat al omului de afaceri Petre Nicolae, care dezvoltă locuinţe în Sectorul 6 din București. Potrivit informațiilor din anchetă, Cornel Petruț Ion vindea apartamente cu TVA de 5%. Aceasta cu toate că nu îndeplinea condițiile de încadrare într-un astfle de prag.

„În realitate el ar fi trebuit să vândă aceste imobile de locuit cu cota de TVA de 19 la sută în raport de caracteristicle acestora”, susțin sursele judiciare.  surse.

DNA

DNA. Sursa foto: Facebook

Ancheta vizează și funcționari ANAF

Ancheta DNA vizează și un funcționar superior din cadrul ANAF. Acesta l-ar fi favorizat pe dezvoltatorul imobiliar, împiedicând să fie sancționat. Potrivit informațiilor din spațiu public, firmele lui Cornel Petruţ Ion ar fi fost vizate, la un moment dat de un control ANAF.

Inspectorii care au efectuat verificările au fost schimbați, subit, fără explicații, în momentu în care ar fi descoperit anumite nereguli. Drept urmare, cecetările DNA au în vedere și un potențial abuz în serviciu.

Cornel Petruţ Ion este acţionar în 14 societăți comerciale aflate în activitate. În afară de aceste companii, a fost asociat în alte firme care au fost, între timp, radiate.

Apartamente, imobiliare

Apartamente. Sursa foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Pe cine anchetează DNA

Cornel Petruţ Ion este ginerele lui Gheorghe Dincă, zis Gheorghiță al lui Vasiloi. Este vorba despre liderul clanului interlop cu același nume care operează în București. Dezvoltatorul imobiliar anchetat de DNA este acționar și la firma Exigent Development. Aceasta dezvoltă un proiect de locuințe, Plaza Residence, în cartierul Militari.

În 2021, firma Exigent Development a derulat afaceri de peste 200 milioane lei.

Exigent Development este deţinută, conform datelor de pe platforma de analiză a companiilor Confidas, de trei acţionari. Pe lângă Cornel Petruţ Ion, mai sunt asociați Daniel Niculae şi Francisca Elena Niculae. Fiecare dintre aceștia au părți egale.

 

Revista presei