Florian Coldea se plânge pe la porțile instanțelor: Nu mai am nicio speranță!

Florian Coldea se plânge pe la porțile instanțelor: Nu mai am nicio speranță! Florian Coldea. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Fostul șef-adjunct al SRI, Florian Coldea, și fostul șef al Serviciului Român de Informații, Dumitru Dumbravă, au contestat astăzi, la Curtea de Apel București, măsura controlului judiciar. Ei au fost acuzați oficial de DNA în luna mai pentru trafic de influență. Cei doi generali au interdicția de a părăsi țara.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au mers la Curtea de Apel pentru a-i convinge pe magistrați să le revoce măsura de control judiciar. Ei afirmă că tot procesul le aduce mari probleme de imagine. Florian Coldea nu a scăpat prilejul de a da câteva delcarații "la cald".

Nu are nicio speranță

Florian Coldea a fost destul de laconic. El a declarat că și-a făcut strategia de apărare în funcție de ceea ce i-au zis avocații și că nu are "nicio speranță", nici la Curtea de Apel, nici la Parchet, că adevărul va putea fi "schimbat". Fostul șef-adjunct SRI e convins că vor mai apărea denunțuri pe numele său, pentru că "oricine are voie să facă asta".

Pe 24 mai 2024, DNA i-a acuzat oficial pe Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Cei doi foști șefi în Serviciul Român de Informații (SRI) sunt urmăriți pentru de trafic de influență. Ei au interdicția de a părăsi țara. Totodată, în acest dosar s-a luat măsura controlului judiciar pe cauțiune.

Ne puteți urmări și pe Google News
Generalul Dumitru Dumbravă

Generalul Dumitru Dumbravă la Curtea de Apel Foto: EVZ

Au fost denunțați de primarul orașului Rovinari

Zilele trecute, procurorii au extins dosarul. Primarul din Rovinari i-a denunțat pe Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, acuzându-i că i-ar cerut sume de bani - pe care edilul le-ar fi plătit - în schimbul unei pedepse mai blânde. Robert Filip, primarul orașului Rovinari, este suspectat de implicare într-un grup infracțional organizat. Prejudiciul total pe care l-a creat ar fi de 4,4 milioane de lei.  Pentru a scăpa cu o sentință mai blândă, el ar apelat la "gruparea Coldea", care i-ar fi cerut 750.000 de euro la schimb. Procurorii continuă audierile în acest caz.

Revista presei