Găinile care fac ouă cu gălbenuș alb. Misterul care a bulversat o mare putere mondială. Foto

Găinile care fac ouă cu gălbenuș alb. Misterul care a bulversat o mare putere mondială. Foto Ouă. Sursa foto Arhiva EVZ

Unul dintre cele mai dezbătute subiecte în Japonia, din ultima perioadă, este legat de niște găini care fac ouă cu gălbenuș alb.

Cel care a stârnit dezbaterea este redactorul-șef al revistei online Design no Hikidashi, Tsuda Junko, care a publicat mai multe fotografii pe platforma X, în care apar niște ouă fierte, tăiate în două, iar gălbenușul este alb. Ouăle lui Tsuda Junk au devenit virale, iar mii de internauți s-au întrebat dacă acestea sunt reale sau au fost modificate digital. Junko însuși și-a exprimat uimirea, afirmând că auzise despre acest tip de ouă Okinawa cu gălbenuș alb, dar nu și-a imaginat niciodată că ar putea fi atât de albe, scrie odditycentral.com.

O posibilă explicație

Ouă cu gălbenuș alb

Sursa foto: .odditycentral.com

Postarea lui Junko nu a oferit nicio informație cu privire la originea ouălor sau la ceea ce face ca gălbenușul lor să devină alb pur atunci când sunt fierte, dar după ce postarea sa a devenit virală, un utilizator X a explicat că ouăle sunt cunoscute sub numele de „Shirotama" și provin de la ferma horticolă Nakamura din orașul Itoman, Okinawa, cunoscută și ca cea mai sudică fermă de pui din Japonia.

În ceea ce privește culoarea neobișnuită a gălbenușului, se presupune că aceasta este obținută prin suplimentarea hranei obișnuite a găinilor cu orez, ceea ce face ca gălbenușul să devină alb atunci când este gătit. Ouăle sunt cel mai adesea folosite pentru a face Omurice alb (omletă de orez) și tamagoyaki alb.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cei interesați, a mai scris sursa citată, ouăle cu gălbenuș alb sunt vândute în mod regulat în secțiunea de ouă a pieței agricole din Itoman.

Găinile lui Ak Shihabudheen făceau ouă cu gălbenuș verde

În 2020, odditycentral.com a mai scris despre o fermă indiană unde găinile făceau ouă cu gălbenușuri de un verde strălucitor. Deși inițial s-a crezut că sunt rezultatul editării digitale a imaginilor, fotografiile virale au ajuns până la Ak Shihabudheen, un crescător de găini din Malappuram, care a confirmat că unele dintre păsările sale de curte fac într-adevăr ouă cu gălbenuș verde. Pentru a-și dovedi afirmațiile, tânărul fermier a postat chiar și o înregistrare video în care deschide un ou și dezvăluie gălbenușul verde închis.

Ouă cu albuș verde

Sursa foto: odditycentral.com

Ak Shihabudheen a spus la vremea respectivă că atât el, cât și familia sa au consumat ouă cu gălbenușuri verzi și nu au avut niciun simptom ciudat. El a adăugat că au același gust ca ouăle normale.

Experții veterinari au fost intrigați de gălbenușurile de ouă de culoare ciudată. Oficialii de la Universitatea Veterinară și de Științe Animale din Kerala au vizitat ferma lui Shihabudheen pentru a vedea cu ochii lor găinile și ouăle și au prelevat probe pentru a le analiza în laboratorul lor.

„Acesta este un fenomen rar și există o mare posibilitate să fie din cauza hranei care este dată păsărilor", a declarat Dr. S Sankaralingam, profesor asistent de știința păsărilor de curte, Departamentul de Științe Veterinare și Animale al Universității Kerala. De atunci, nu s-a mai auzit despre găinile lui Ak Shihabudheen.

 

 

Revista presei