Probleme pentru Adrian Corduneanu. Interlopul, cu două dosare de executare silită la activ

Probleme pentru Adrian Corduneanu. Interlopul, cu două dosare de executare silită la activAdrian și Costel Corduneanu. Sursa foto: Facebook

Conducerea clanului Corduneanu, după moartea lui Costel, a fost preluată de frații săi, printre care se află și Adrian Corduneanu, cunoscut sub denumirea de „Beleaua”. De-a lungul anilor, acesta a fost subiectul mai multor anchete penale, iar acum are pe rol două procese de executare silită, ce se ridică la sume fabuloase.

Interlopul este implicat într-un dosar penal recent cu acuzații de cămătărie și înșelăciuni imobiliare, unde prejudiciul se ridică la aproximativ 2,2 milioane de euro.

Printre acuzații se numără constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe grave, fals intelectual, fals în declarații, abuz în serviciu, camătă, spălarea de bani și posesia de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Adrian Corduneanu, probleme mari cu banii

Interlopul este implicat într-un al doilea dosar penal, care vizează șantajul și intimidarea în favoarea unui lanț de cazinouri.

Adrian Corduneanu este parte a unui grup infracțional format din interlopi din mai multe clanuri. Potrivit procurorilor, ei au utilizat forța pentru a opri extinderea unor săli de jocuri de noroc concurente, fiind angajați de cei care controlau rețeaua de jocuri de noroc Vegas.

Mai mult, acesta împreună cu și soția sa Ramona se confruntă cu probleme financiare, fiind executați silit de către Investcapital Ltd și ING Bank.

Cuplul a depus o contestație în această direcție, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Iași pe 7 septembrie 2023, conform informațiilor obținute de la portalul instanțelor de judecată de Fanatik.

Procesul a fost amânat de mai multe ori, iar la ședința din 15 februarie 2024, instanța a decis că, deoarece dosarul de executare nu fusese depus la momentul stabilirii primului termen, taxa judiciară de timbru nu a fost calculată.

Adrian Corduneanu și Ramona

Sursa foto: BZI

Ca urmare, instanța a solicitat contestatorilor, Adrian și Ramona Corduneanu, să achite o taxă judiciară de timbru în valoare de 1.000 de lei.

Procedurile judiciare, amânate din cauza neplății taxelor

În cazul neplății taxei, cererea depusă de Ramona și Adrian Corduneanu ar putea fi anulată. Totodată, instanța i-a informat că au opțiunea de a solicita asistență juridică publică în decurs de cinci zile și de a cere reexaminarea în termen de 3 zile.

Avocatul celor doi a fost solicitat de instanță să semneze cererea în original, deoarece aceasta a fost trimisă prin fax.

Instanța a confirmat că avocatul familiei Corduneanu a prezentat dovezi privind achitarea fotocopierii celor două dosare de executare silită.

Cu toate acestea, avocatul a cerut stabilirea taxei judiciare de timbru, deși deja a fost avertizat să o achite. Mai mult, acesta a invocat și prescripția dreptului de a iniția executarea silită.

Avocatul a mai cerut ca, pentru a verifica prescripțiile invocate, dosarul de la Biroul Executorului Judecătoresc să fie anexat.

De asemenea, având în vedere mențiunea soților Cordunenau cu privire la existența unui dosar de executare anterior, instanța a decis să trimită o adresă către B.E.J.

Următorul termen în dosarul soților Corduneanu, pe 10 mai

Instanța a subliniat necesitatea prezentării unei copii certificate a dosarului de executare nr. 1111/2014, inclusiv a costului fotocopierii, și a solicitat avocatului lui Adrian Corduneanu să demareze procedurile pentru achitarea acestei sume la B.E.J.

De asemenea, acesta a fost îndemnat să pregătească apărarea în legătură cu lipsa calității procesuale pasive a ING Bank pentru următorul termen de judecată.

Instanța a considerat necesară citarea pârâtei Investcapital, cu precizările următoare: să furnizeze împuternicirea avocațială, sub sancțiunea anulării întâmpinării, să aducă dovada declarației de scadență anticipată și să prezinte concluzii cu privire la absența calității procesuale pasive a ING Bank.

Instanță

Sursa foto: Arhiva EVZ

S-a decis să se citeze și pârâta ING Bank, cerându-i să-și exprime concluziile privind calitatea sa procesuală pasivă în această chestiune.

Ulterior, dosarul a suferit două amânări de termene, pe 11 aprilie și 26 aprilie 2024.

Judecătoria Iași a programat următorul termen în dosarul în care soții Corduneanu contestă executarea silită pentru data de 10 mai 2024.