Primăvară în toată regula în Republica Moldova. Temperaturi ridicate înaintea weekendului

Primăvară în toată regula în Republica Moldova. Temperaturi ridicate înaintea weekendului

Primăvara și-a intrat din plin, în drepturi, în Republica Moldova, și nici ziua de astăzi nu face excepție. Vremea va fi caldă, vineri, 5 aprilie, după cum au anunțat meteorologii. În unele zone, cele din partea de nord și nord-est, va ploua, dar mercurul din termometre va fi ridicat. Minima nu va coborî sub 8 grade Celsius, iar maximele se vor încadra între valorile de 14 și 20 de grade.

Valoarea maximă a zilei se va consemna în sud, la Cahul, acolo unde vor fi 20 de grade. La Chișinău se înregistrează 19 grade, iar la Ștefan-Vodă - 18. Valori mai scăzute vor fi în zonele unde meteorologii au anunțat precipitații: Bălți - 18 grade, Rîbnița și Briceni, câte 14 grade Celsius.

Vreme primăvăratică în Republica Moldova

În prima zi a weekendului, maxima ajunge la 22 de grade, dar Soarele va fi zgârcit în apariții și se anunță precipitații moderate în majoritatea zonelor.

În România, valorile termice, în creștere ușoară în vest și centru, se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii aprilie în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai mici în zonele depresionare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo

Sursa foto: Taiga | Dreamstime.com

Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua când va ploua în nordul și centrul teritoriului și pe areale mici în rest. Vor fi mai ales averse, iar izolat se vor semnala descărcări electrice. La altitudini foarte mari vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte, precum și în zonele joase din vest, sud-vest și parțial în centru. Izolat vor fi condiții de ceață.

În București, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.