Greşeala banală pe care o fac șoferii în trafic. Consecințele sunt grave

Greşeala banală pe care o fac șoferii în trafic. Consecințele sunt graveMașini. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Greşeala banală pe care o fac șoferii în trafic dar care se poate dovedi foarte periculoasă. Conducerea mașinii cu geamurile deschise, în perioada caldă, poate avea consecințe pentru sănătatea celor din mașină. Iar aceasta nu doar din cauza curentului care poate provoca stări de răceală.

Greşeala banală pe care o fac aproape șoferii când circulă în perioada caldă, în condițiile în care nu au aer condiționat, poate avea consecințe destul de grave. Mulți conducători auto aleg să circule cu geamurile vehiculelor deschise, Aceasta în ideea că datorită curentului care se formează, atmosfera devine ceva mai rece.

Pe de altă parte, o astfel de procedură poate avea consecințe destul de grave, în timpurile noastre, când poluarea este la un nivel foarte ridicat. Este concluzia unui studiu recent, efectuat de Universitatea din Surrey și publicat de revista Știința Mediului. Conform ProMotor, atunci când circulă cu geamurile deschise, pasagerii unei mașini sunt mult mai expuși noxelor din atmosferă.

Greșeala banală se poate dovedi foarte periculoasă pentru pasageri și pentru șoferi. Pericolul este cu 80% mai crescut.

Studiul prezintă cele mai poluate orașe din lume. Pe lista acestor orașe se afla Dhaka din Banghladesh, Chennai din India, Guangzhou din China, Cairo din Egipt, Sao Paulo din Brazilia, Medellin din Columbia, Addis Ababa din Etiopia, Blantyre din Malawi și Dar-es-Salaam din Tanzania. Greșeala banală pe care o fac șoferii în trafic are consecințe grave pentru sănătate.

poluare in trafic

Poluare. Sursa foto: EVZ

Greşeala banală pe care o fac șoferii

Studiul citat a fost realizat pe subiecți din zece orașe din lumea întreagă. Iar concluzia a fost aceeași de fiecare dată. Condusul cu geamurile deschise poate duce la o creştere cu până la 80% a nivelului de particule în suspensie în habitaclu. Greșeala banală care duce la creșterea nivelului de poluare în interiorul mașinii.

Iar acestea sunt particule compuse dintr-un amestec de particule solide și picături de lichid. Ele sunt extrem de periculoasă pentru sănătatea omului. Particulele în suspensie sunt aspirate odată cu aerul și și ajung în plămâni. Greșeala banală pe care o fac șoferii în trafic are consecințe grave pentru sănătate.

În acest context, studiul recomandă șoferilor să nu conducă în orele de vârf. Pe de altă parte este recomandat să folosească aerul condiționat cât mai mult posibil ca să evite aceste particule nocive.