Italia dispune printr-o ordonanţă testarea obligatorie anti-Covid a a persoanelor care sosesc din China

Italia dispune printr-o ordonanţă testarea obligatorie anti-Covid a a persoanelor care sosesc din China Sursa: Ezthaiphoto | Dreamstime.com

În timp ce China sărbătoreşte sfârșitul restricțiilor, Italia (dar nu numai) se teme de noile variante de Covid. Și astfel, guvernul Meloni a semnat ordonanța care prevede testarea obligatorie a tuturor pasagerilor avioanelor care sosesc din China.

„Am dispus, printr-o ordonanță specială, teste antigenice Covid-19 obligatorii și secvențierea aferentă virusului, pentru toți pasagerii din China și cei în tranzit prin Italia – a declarat ministrul sănătății, Orazio Schillaci –. Măsura este esențială pentru a asigura supravegherea și identificarea oricăror variante ale virusului şi pentru a proteja populația italiană''.

Decizia pe care au luat-o autoritățile din Italia în privința persoanelor care ajung în „Cizmă” din China

Ceea ce îngrijorează cel mai mult este posibilitatea răspândirii în Europa și în restul lumii a noilor variante de Covid. Guvernele sunt alarmate de cifrele ( neoficializate de rigidul guvern chinez) prognozelor pentru lunile următoare: în ianuarie s-ar putea verifica 3,7 milioane de infecții pe zi și în martie, chiar 4,2 milioane. Iar epidemiologii avertizează: ''În pofida scăderii numărului de spitalizări Covid din ultima săptămână în Italia, riscul datorat unei noi circulații virale din țări străine care înregistrează o creștere îngrijorătoare a numărului de infecții, aşa cum se întâmplă în China, nu trebuie subestimat, deoarece ar putea deschide calea dezvoltării de noi variante virale care pot fi potențial mai periculoase'', a declarat Giovanni Migliore, președintele FIASO (Federația Italiană a companiilor de sănătate și spitale), în cel mai recent raport al Federației.

Un mare risc apare la orizont

Potrivit lui Walter Ricciardi, ''există riscul ca milioanele de infecții Covid înregistrate în China să favorizeze dezvoltarea de noi variante ale coronavirusului pandemic. Este greu să asistăm la apariţia unei variante mai contagioasă a Omicron, suntem deja la niveluri record. Există însă pericolul să apară o variantă mai patogenă'', a explicat el pentru La Stampa.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aproape unul din doi pasageri, dintre cei care au sosit la Malpensa în data de 26 decembrie cu două curse provenind din China, a fost testat pozitiv pentru Covid după testul pregătit de Regiunea Lombardia.

''La primul zbor - a explicat consilierul Regiunii Lombardia pentru bunăstare Guido Bertolaso ​​​​- din 92 de pasageri, 35 (38%) au rezultat pozitivi. În al doilea, din 120 de pasageri 62 (52%) sunt pozitivi". Acum "am activat procedura de secvențiere, iar mâine dimineață vom avea primele rezultate", a explicat Bertolaso. 

sursa: ilmessaggero.it / RADOR