Poți pierde la Blackjack dacă faci aceste greșeli

Poți pierde la Blackjack dacă faci aceste greșeli

Mulți jucători consideră că blackjack este mai degrabă un joc care ține în primul rând de noroc și într-o foarte mică măsură de strategie și oportunități. Cei care au reușit să câștige sume mari de bani jucând blackjack îi contrazic însă pe jucătorii care sunt de părere că acesta este un simplu joc de noroc. (P)

Înainte să te lansezi cu hotărâre în jocul de blackjack, este important să ții cont de anumite greșeli pe care le poți face fie dacă joci la masă într-un cazinou real, fie dacă joci online. Aceste erori vor duce la pierderea partidei și implicit a banilor pe care i-ai pus la bătaie.

Blackjack-ul explicat

Pentru a evita greșelile din timpul jocului, mai întâi este indicat să înțelegi regulile blackjack-ului.

Popular în toată Europa încă din 1600, blackjack este un joc simplu, al cărui scop este ca jucătorul să aibă o mână cu valoarea 21 sau cu o valoare mai mare decât a mâinii dealerului, dar fără să depășească 21. Dacă vrei să vezi variante demo sau să exersezi blackjack online, poți încerca la Winner Casino.

În cadrul jocului de blackjack, dealerul împarte câte două cărți pentru el și pentru jucător. Jucătorul poate să vadă cărțile sale și prima carte primită de dealer. În acest moment, jucătorul își face niște calcule în minte pentru a forma cea mai bună mână. În funcție de cărțile sale și de cartea dealerului pe care a văzut-o, jucătorul poate să mai ceară o carte (acțiune care se numește hit), poate să se oprească (stand), să facă split (dacă ai în mână două cărți care au același număr, le poți împărți și să le joci pe fiecare ca două mâini separate) sau să apeleze la varianta suplimentară de a plăti asigurarea (acțiune denumită insurance) care ajută la limitarea pierderilor în cazul în care dealerul face 21 din primele două cărți.

Îți calculezi mâna în funcție de numerele afișate pe cărți. Toate au valoarea scrisă pe ele, cu excepția valeților, damelor și popilor care au valoarea 10 fiecare și a așilor care au valoarea 11 sau 1, în funcție de varianta de blackjack.

Nu te opri la 17 întotdeauna

Internetul este plin de sfaturi despre cum să joci, dar nu întotdeauna dai peste cele mai bune ponturi. De exemplu, videoclipurile despre blackjack te sfătuiesc să faci stand dacă ai 17 sau 18.

Trebuie să știi că aceste numere sunt greu de învins dacă ești dealer, dar cu toate acestea, acordă o atenție deosebită cărților dealerului.

Conform jucătorilor experimentați, dacă prima carte a dealerului are valoarea 9 sau 10, poți să faci hit. Calculele matematice arată că poți pierde cu o rată mai mare de 50% dacă faci stand.

Dacă dealerul are 7 sau 8, trebuie să faci split. Aceasta înseamnă că trebuie să alegi dacă să iei o altă carte. Te vei confrunta cu o balansare între a lua o carte și a face stand, situație care va duce până la urmă în favoarea ta.

Să nu faci split atunci când apare ocazia

Aceasta este o greșeală care apare destul de frecvent în rândul jucătorilor de blackjack. Split se referă la posibilitatea de a-ți împărți cele două cărți în două mâini în cazul în care dealerul ți-a împărțit două cărți cu același număr.

Dacă optezi pentru split, vei fi eligibil pentru cărți suplimentare de la dealer. Experiența altor jucători arată că majoritatea oamenilor fac split atunci când au 8 sau 9. Mai există și cei care refuză total această acțiune de split și mai ales în cazul așilor. A nu face split este totuși o greșeală.

Cei care au câștigat bani frumoși din blackjack susțin că splitul așilor este cel mai profitabil split, așii fiind de regulă cărți slabe cu valoarea 1. Ai șanse de 30% să extragi o carte cu o valoare de 10 dacă împarți așii în două mâini.

Să nu faci doubledown (dublare) la momentul potrivit

O altă greșeală comună jucătorilor de blackjack este să nu facă doubledown, acțiune care înseamnă să îți crești dimensiunea pariului. După cum spune și numele, de regulă, în cadrul doubledown miza este dublată.

Opțiunea de dublare presupune și să iei o carte suplimentară, caz în care trebuie să faci stand.

Mulți jucători de blackjack se tem să facă doubledown, dar dacă ai încredere în gândirea ta, este chiar ideal să optezi pentru dublare.

Dacă dealerul îți împarte o carte cu o valoare de 10 sau 11 și prima carte a dealerului este mai mică de 8, ar fi bine să iei în considerare opțiunea de dublare. Dacă nu faci acest lucru, îți diminuezi șansele de a câștiga. Dacă vei alege însă varianta de dublare îți sporesc șansele să te apropii de avantajul casei (house edge).

Concluzie

Blackjack este deci mai degrabă un joc al șanselor decât un joc de noroc. După cum ai putut afla din acest articol, dacă ratezi o oportunitate care se ivește în timpul partidei, poți pierde și jocul și banii pe care i-ai pariat.

Este necesar să joci cu atenție, să îți calculezi posibilitățile de câștig, să fii focusat exclusiv la joc.

Dacă ești începător, asumă-ți riscurile despre care ai citit mai sus, pariază pe sume mici până când ești stăpân pe joc și numai așa îți vei îmbunătăți abilitățile de joc. Cu cât devii un jucător mai bun, cu atât vei merge acasă cu mai mulți bani.

Ne puteți urmări și pe Google News