Zece alerte cu bombă la Chișinău pe 15 august. Care au fost instituțiile vizate

Zece alerte cu bombă la Chișinău pe 15 august. Care au fost instituțiile vizate

Zece alerte cu bombă au fost anunțate, luni dimineață, la Chișinău. Mai multe locații din Republica Moldova au fost în pericol, printre care și aeroportul, Curtea Supremă de Justiție, alte spitale sau mall-uri.

Zece alerte cu bombă au fost anunțate, luni dimineață, la Chișinău - la aeroport, la Curtea Supremă de Justiție, dar și la mai multe spitale și centrele comerciale. Inspectoratul General al Poliției a precizat că a fost sesizat, în jurul orei 8:40, despre amplasarea unui obiect explozibil în sediul Curții Supreme de Justiție. Oamenii legii au ajuns la fața locului pentru a verifica clădirea.

„Forţele de ordine au intervenite imediat, iar serviciile specializate verifică clădirea”, anunţă Poliţia R. Moldova.

La scurt timp au apărut și alte noi amenințări cu bomba, la Aeroportul Internațional Chișinău, dar și la Spitalul Sf. Treime, Spitalul Arhanghel Mihail, Spitalul clinic al Ministerului Sănătății, Centrul comercial „Atrium”, Centrul comercial „OASIS”, Centru comercial „Soiuz”, S.A. „Pan - Com”, Spitalul „Medpark”, conform deschide.md.

Moldovenii de peste Prut, îngroziți de alertele zilnice cu bombă. Cine sunt autorii acestor acțiuni

Sursa foto: KPixMining | Dreamstime.com

Alertele false cu bombă, anunţate în ultimele săptămâni atât în Chişinău cât şi pe întreg teritoriul R. Moldova, ar fi organizate de un grup de persoane care şi-ar dori să creeze nelinişte în societate, menţionau anterior responsabili din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Cine vrea răul Chișinăului

Oamenii legii au declarat că aceste amenințări nu sunt „deloc întâmplătoare”. Ele au apărut de când R. Moldova a primit statutul de ţară candidată la UE şi în contextul actualului „vector de dezvoltare externă”.

În dosarul privind alertele false sunt mai mulţi suspecţi, din ţară şi de peste hotare, iar acţiunile acestora ar fi fost „dirijate de un grup de persoane care au ca obiectiv unele acţiuni de destabilizare şi creare a neliniştii în societate”, potrivit informaţiilor acumulate de grupul de investigaţie.

În scopul descurajării fenomenului de anunţare a minării unor clădiri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat pe 21 iulie că propune sporirea pedepsei cu închisoarea şi mărirea sancțiunilor pentru cei care fac farse.

Iniţiativa de modificare a Codului penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între doi şi cinci ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50.000 de lei până la 150.000 de lei. Până acum, alerta cu bombă era pedepsită cu închisoarea de până la doi ani.

Ne puteți urmări și pe Google News