EXCLUSIV. Veste teribilă pentru Europa! Urmează un nou Război Rece. „În Rusia e o mafie statală" (VIDEO)

EXCLUSIV. Veste teribilă pentru Europa! Urmează un nou Război Rece. „În Rusia e o mafie statală" (VIDEO) Sursa foto: Kremlin

Vladimir Putin a susţinut, marţi, că războiul pe care îl poartă împotriva Ucrainei este „corect” şi că Rusia îşi va atinge obiectivele sale, pe care le cataloghează drept „clare” şi „nobile”. Context în care apare ca legitimă îngrijorarea ce șanse reale există ca războiul să se încheie, chiar și admițând ipoteza că țarul de la Kremlin ar fi înlăturat.

Podcastul moderat de Robert Turcescu în arena EVZ s-a remarcat încă de la lansarea în online prin transparența opiniilor. De la debutul agresiunii armate a Rusiei în Ucraina în studioul EVZ Capital s-a spus lucrurilor pe nume. Un astfel de adevăr rostit cu voce tare este cât de plauzibil e scenariul unui acord de pace?

Fostul realizator TVR Ionuț Cristache este de părere că ar fi momentul ca președintele ucrainean Zelenski să fie pus în gardă cu efectele devastatoare ale neacceptării unui acord de pace.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristache: Demența asta înarmării trebuie oprită

„Cred că la un moment dat cineva trebuie să-i spună Stop și lui Zelenski. Ne ceartă pe toți, ne arată care ar trebui ales. Dacă ne pasă de viețile oamenilor, dacă nu să-i dăm câte arme are nevoie și să dea cu bombițe unde vrea. Dacă înaintăm spre o presupusă pace, poate e cazul să-l consilieze cineva. Demența asta a înarmării trebuie oprită. Repet, rușii pot duce războiul ăsta la nesfârșit. Întrebarea e cât mai rezistă Ucraina", a explicat jurnalistul.

Captura video: Facebook Volodimir Zelenski

„E iluzia perfectă pentru Occident, că dacă Putin dispare va veni un lider luminat"

În opinia lui Turcescu, ceea ce își dorește în realitate liderul de la Kiev este ca NATO să ia o decizie astfel încât să nu mai fie defensivă cum îi e statutul, ci ofensivă. „Cea mai bună variantă ar fi să-i tragă cineva un glonț în cap lui Putin", a completat acesta.

„Asta e iluzia perfectă pentru Occident, că dacă Putin dispare va veni un lider luminat, un pacifist. Acolo e o mafie statală. Pleacă Putin, poate vine unul mai dement ca Putin", a avertizat Ionuț Cristache.

Moderatorul a amintit că urmează un moment cheie în simbolistica rusă, ziua de 9 mai când rușii sărbătoresc înfrângerea trupelor naziste. „9 mai e un moment crucial în desfășurarea războiului. Putin va trebui să livreze o victorie a Armatei ruse. Vom vedea o intensificare a atacurilor, a acordurilor de pace, fie o intensificare a propagandei ca toată lumea să zică am câștigat", a conchis Robert Turcescu.