Decizia care ar putea să schimbe istoria! Mutarea care l-a lăsat mască pe Vladimir Putin. Este răsturnare totală de situaţie

Decizia care ar putea să schimbe istoria! Mutarea care l-a lăsat mască pe Vladimir Putin. Este răsturnare totală de situaţie sursa: arhivă EVZ

Ucraina ar putea să abandoneze orice intenție de a adera la NATO, dar oficialii de la Kiev au o mare condiție pe care Alianța Nord-Atlantică ar trebui să o îndeplinească. Mutarea ar putea fi anunțată zilele următoare.

Ucrainenii se gândesc să renunțe la orice intenție de-a adera la NATO, pentru a satisface astfel una dintre condițiile puse de Moscova pentru încetarea războiului din țara vecină.

Despre această posibilitate a vorbit ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, cel care a declarat, astăzi, că ţara sa este dispusă să renunţe la NATO, dar are o mare condiție.

Decizia pe care ar putea să o ia Ucraina dacă NATO îi îndeplinește o condiție

Membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, dar şi toate ţările vecine Ucrainei să-i ofere acesteia „sistem de garanţii similar celui al NATO”, anunță agenţia EFE. „Este ceva ce suntem dispuşi să discutăm”, a afirmat Dmitro Kuleba, după ce s-a întâlnit astăzi cu ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ce mi-a transmis (Serghei Lavrov) este că (Rusia) îşi va continua agresiunea până când Ucraina îi va îndeplini cererile. Şi această cerere este capitularea, ceea ce nu este acceptabil. (…) Ucraina este puternică, ea luptă”, a mai spus oficialul din Ucraina.

Dmitro Kuleba a adus critici și către NATO și a afirmat că s-a dovedit faptul că Alianţa Nord-Atlantică nu este dispusă să “acţioneze colectiv pentru a opri războiul şi a proteja civilii din Ucraina în faţa bombardamentelor Rusiei”.

Noi critici lansate de la Kiev către Alianța Nord-Atlantică

Ministrul de Externe de la Kiev a făcut astfel referire la refuzul Alianței Nord-Atlantice de a impune o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Din păcate, în urma discuţiilor ce au avut loc joi între cei doi oficiali din Ucraina şi Rusia, nu s-au înregistrat progrese în deschiderea de coridoare umanitare şi nici în convenirea unei încetări a focului în ţara vecină.

De asemenea, joi s-a discutat şi despre posibilitatea unei întâlniri directe între preşedinţii Rusiei și Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dat de înţeles că este totuşi prea devreme pentru o astfel de întâlnire. Noi am confirmat că preşedintele Putin nu refuză o întâlnire cu preşedintele Zelenski. Fără îndoială, într-o zi, sper, va apărea această necesitate.

„Însă, în acest sens este necesară o muncă de pregătire”, a declarat Serghei Lavrov. Oficialul de la Mocova a mai subliniat, în urma întâlnirii avute cu omologul său ucrainean, că ”întâlnirea de azi a confirmat că formatul ruso-ucrainean din Belarus nu are alternativă”.