E obligatoriu! A intrat în vigoare de astăzi. Anunț pentru cei care nu au a treia doză

E obligatoriu! A intrat în vigoare de astăzi. Anunț pentru cei care nu au a treia doză Sursa: arhiva EVZ

Austria a anunțat că toți călătorii care sunt vaccinați cu doza booster vor putea intra în țară fără să aibă alte restricții. Noul regim a intrat în vigoare în această luni, 24 ianuarie.

Autoritățile din Austria au anunțat un nou regim care a intrat în vigoare de la miezul nopții. Toți călătorii care sunt vaccinați cu doza a treia vor putea intra în țară fără documente suplimentare.

Conform noului Regulament privind regimul Covid 19 de intrare în Austria, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat nu se mai aplică. Responsabilii au decis ca persoanele vaccinate cu doza booster să nu mai fie nevoite să respecte și alte restricții. Chiar dacă tulpina Omicron este prezentă în țară, autoritățile au decis noi relaxări.

sursa: Tobias Arhelger | Dreamstime.com

Pentru cei care nu au primit a treia doză de vaccin se aplică așa-numita regulă „2G plus”, persoanele care au certificatul verde sunt nevoite să își facă și un test PCR, scrie thelocal.at. Călătorii care nu s-au testat vor fi puși în carantină și vor avea voie să iasă doar dacă testul PCR este negativ.

Ne puteți urmări și pe Google News

Turiștii fără certificat verde nu au voie să intre în țară.

Doza Booster devine obligatorie din februarie

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi a vaccinului anti-COVID vor fi nevoite să se vaccineze cu doza booster până la 1 februarie. Certificatul verde va expira luna viitoare.

”Cine s-a vaccinat în august, de exemplu, nu trebuie să-şi facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză. (...) Certificatul de călătorie e valabil după încheierea schemei de vaccinare de 270 de zile, iar doza booster prelungeşte pe termen nedefinit valabilitatea acestuia.

S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcţiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depăşească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a spus Alexandru Rafila.

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că aşa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini creşte, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că aşa este şi mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută şi atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic”, a adăugat el.