Cum pot fi crescute performanțele școlare ale copiilor. Oamenii de știință au dat răspunsul

Cum pot fi crescute performanțele școlare ale copiilor. Oamenii de știință au dat răspunsul

Oamenilor de ştiinţă au demonstrat că micul dejun ajută la creşterea performanţelor şcolare. Astfel, copiii care vor să aibă rezultate bune la şcoală nu ar trebui să renunţe la prima masă a zilei.

O echipă de cercetători din Canada au constatat, în urma unui studiu realizat pe o perioadă de doi ani, în care au fost implicaţi 6.000 de copii, că elevii care aveau o dietă echilibrată au obținut rezultate mai bune la școală şi erau mai sociabili decât cei care nu mâncau de dimineaţă, scrie Live Science. Pe parcursul cercetării, specialiştii au observat îmbunătăţiri semnificative atât în rezultatele obţinute la ortografie, dar şi la matematică. Elevii care luau micul dejun au avut rezultate cu 10% mai bune la aceste materii faţă de cei care nu mâncau de dimineaţă.

Experţii sunt de părere că după perioada nopţii în care nivelul de energie scade, micul dejun îi ajută pe copii să se concentreze mai bine la activităţile şcolare. Un sumar al altor 47 de studii care au analizat relaţia dintre micul dejun, greutatea corporală şi performanţa şcolară, au demonstrat că în cazul copiilor care luau micul dejun în mod regulat s-a observat o stare de bine generală şi, de asemenea, un echilibru nutriţional la nivelul organismului.

Fără micul dejun, aporturile energetice din organismul copilului vor fi dezechilibrate

Experţii spun că este recomandat ca părinţii să le ofere zilnic celor mici un mic dejun echilibrat ce conţine alimente diversificate precum fructe, legume, cereale, ouă sau lactate care sunt în special bogate în fibre, proteine, vitamine şi minerale.

Potrivit studiilor, părinţii care nu oferă regulat copiilor micul dejun, riscă să constate că aceştia vor avea un ranadament intelectual de cel puţin două ori mai slab decât al celor care sunt corect hrăniţi. Astfel, copiii de vârstă şcolară care iau masa de dimineaţă, vor demonstra o capacitate aproape dublă de memorare şi de procesare a informaţiilor faţă de ceilalţi care vor avea randament şcolar doar în primele două ore ale dimineţii.

Fără micul dejun, aporturile energetice din organismul copilului vor fi dezechilibrate şi, destul de rapid, va apărea riscul unei mari diversităţi de afecţiuni de la rahitism şi anemie la obezitatea neendocrină.

 

Ne puteți urmări și pe Google News