Italia introduce noi reglementări anti-COVID. Muncitorii români vor fi afectați direct

Italia introduce noi reglementări anti-COVID. Muncitorii români vor fi afectați direct

Românii care lucrează în Italia și care nu pot prezenta certificatul verde COVID, la locul de muncă, riscă să-și piardă serviciul.

Autoritățile italiene au decis să înăsprească măsurile pentru protejarea populației de varianta Delta a coronavirusului. Astfel, angajații care nu prezintă un certificat verde COVID la locul de muncă se pot alege cu suspendarea sau încetarea contractului de muncă. În plus, angajații care nu dețin un astfel de document vor fi amendați cu sume cuprinse între 600 și 1.500 de euro.

Precizările au fost făcute de Ambasada României în Italia care a precizat că aceste măsuri vor intra în vigoare de la jumătatea acestei luni. Mai exact din 15 octombrie. Introducerea obligativității prezentării certificatului verde îi afectează și pe angajații români care lucrează în Italia. Aceasta indiferent dacă își desfășoară activitatea în mediul privat sau în sectorul public.

Guvernul italian a introdus obligativitatea deținerii Certificatului verde COVID (Green Pass), până la încetarea stării de urgență în acest stat, estimată pentru 31 decembrie 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care angajați nu e conformează și nu prezintă acest document, riscă să fie sancționați cu amenzi usturătoare. Acestea pornesc de la 600 de euro și pot ajunge până la 1.500 de euro.

Angajații fără certificat verde vor fi considerați absenți la serviciu

Conform noilor reglementări din Italia, acel angajat care nu deține acest certificat verde sau care nu-l poate prezenta, din diferite motive, angajatorului, este considerat absent nemotivat. El va putea reveni la serviciu abia atunci când va avea și va putea prezenta certiicatul verde COVID. Aceste absențe nu vor fi contabilizate ca zile lucrătoare, conform informațiilor prezentate de reprezentanții ambasadei.

În cazul firmelor cu mai puțin de 15 angajați, după cinci zile consecutive cu absențe nemotivate, angajatorul poate suspenda angajatul. Suspendarea va fi pentru perioada stipulată în contractul de muncă, dar nu mai lungă de 10 zile. Această decizie poate fi reînoită o singură dată, dar nu mai târziu e data de 31 decembrie 2021.

Noile restricții nu sunt aplicabile și persoanelor care din motive medicale nu se pot vaccina. Acestea trebuie să prezinte documente medicale din care să rezulte boala și recomandarea medicului pentru a nu se vaccina.