Prognoza meteo, 5 septembrie. Vremea va fi extrem de rece. Se anunță temperaturi de 0 grade!

Prognoza meteo, 5 septembrie. Vremea va fi extrem de rece. Se anunță temperaturi de 0 grade! Ploaie. Sursa foto: EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 5 septembrie. Vremea va fi extrem de rece având în vedere specificul perioadei. Cele mai multe averse se vor manifesta în a doua parte a zilei.

Vremea, duminică, 5 septembrie, va fi răcoroasă în partea de nord-est a României. În restul teritoriului, valorile termice se vor apropia de media multianuală. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări pe parcursul zilei. Pe arii restrânse se vor manifesta și averse, în special în zonele submontane și montane și în cele de est.

Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, iar în partea de sud, sud-est și la munte, cu precădere în Carpații de Curbură, vântul se va intensifica. În zonele joase de relief, izolat, vor fi prezente și condiții de ceață. Presiunea atmosferică va crește.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei, spre 0-2 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor situa între 17 grade în depresiuni și nordul Moldovei și 27 de grade în Banat și Oltenia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se anunță vreme frumoasă în București

Vremea, în București, va fi predominant frumoasă, însă răcoroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor fi moderate pe parcursul zilei. Ulterior, vântul va scădea în intensitate. Presiunea atmosferică va crește ușor.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 10 grade Celsius, în timp ce valorile termice maxime vor fi de aproximativ 23 de grade Celsius.

Ploile continuă în zonele de munte

În zonele montane, cerul va fi variabil și va prezenta înnorări pe parcursul zilei. Pe arii restrânse, va ploua, iar rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, în general. În zona Carpaților de Curbură, vântul se va intensifica.

Valorile termice vor scădea, cu precădere în Carpații Orientali. Dimineața și noapte va fi  rece. Izolat, în văi și depresiuni, vor fi prezente și condiții de ceață.

Se răcește vremea pe litoral

La mare, vremea se va răci față de zilele precedente și va avea aspect schimbător, potrivit prognozei meteo. Cerul va fi variabil, la orele după-amiezii fiind temporar noros. Se vor manifesta și ploi, însă acestea vor fi slabe. Vântul va sufla slab și/sau moderat. În a doua parte a zilei, se va intensifica, iar rafalele vor atinge până la 50 de km/h.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade, în timp ce valorile termice maxime se vor încadra înter 19 și 22 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 21 de grade.