Ipoteză șoc a lui Cristoiu! Planul ascuns al președintelui după finalul mandatului. „Sindromul Iohannis e pierderea puterii". VIDEO

Ipoteză șoc a lui Cristoiu! Planul ascuns al președintelui după finalul mandatului. „Sindromul Iohannis e pierderea puterii". VIDEO

Planurile președintelui Klaus Iohannis la finalul celui de-al doilea mandat în fruntea țării sunt foarte neclare și bine păzite. Invitat special în arena EVZ Play, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu a lansat o ipoteză incendiară legată de viitorul proiectului lui Iohannis.

Chestionat de moderatorii Robert Turcescu și Mirel Curea despre miza lui Iohannis, Ion Cristoiu a lansat un scenariu exploziv: „Tot ce face Iohannis și va face până la finalul mandatului va fi marcat de sindromul golului din jurul tău. Uitați-vă câți candidați se anunță la președinție. Există undeva o pregătire a unui guvern fără USR PLUS. Ca să poți să zvârli USR PLUS de la guvernare, dacă îl ai pe Orban îți ies băieții în stradă. Se încearcă o deplasare către progresism a României. E un interes ca o țară ortodoxă să fie bastion progresist.

Iohannis visează un scenariu cu Cîțu președinte, iar el premier

Sindromul Iohannis e pierderea puterii, e coșmar. Nu ar vrea să repete soarta nenorocită a celor 3 președinți. El visează un scenariu în care Cîțu ajunge președintele PNL, e un președinte slab. O să râdeți: un scenariu în care Cîțu candidează la președinție, iar el la funcția de premier. Știe că în România nu există nicio garanție. El are nevoie să arate că e puternic, de aici zvonurile că se duce la NATO, la Uniunea Europeană. Istoria e de genul feminin", a arătat jurnalistul Ion Cristoiu.

Klaus Iohannis, în barcă la Comana

Renumitul gazetar a precizat că, din punctul său de vedere, premierul liberal e mult mai dur decât lasă impresia. „Cîțu nu e chiar atât de ușor de călărit, e mult mai primejdios decât credeți. Ținta lui va fi Iohannis. Între 4 ochi cred că i-a intrat mult mai mult pe sub piele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, toată această tevatură din preajma congresului PNL are o legătură directă cu contextul extern. „Tot ce vedem acum vine din faptul că pe plan extern nu s-a decis. Singurul lucru decis tacit e ca nimeni să nu-și anunțe candidatura fără aprobare. România nu va deveni progresistă, românii vor aștepta momentul să se răscoale", a conchis Ion Cristoiu.

Versiunea integrală a emisiunii poate fi urmărită aici: