Scandal în trenul de Constanța. Un fost deținut le-a arătat polițiștilor „gradele de colonel”

Scandal în trenul de Constanța. Un fost deținut le-a arătat polițiștilor „gradele de colonel” Sursa foto: Arhiva EVZ

Un bucureștean este judecat după ce a mușcat un polițist din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța. El s-a dat în spectacol după ce a fost depistat fără mască și fără bilet.

Incidentul pentru care a fost condamnat bucureșteanul datează din luna noiembrie a anului trecut și s-a petrecut într-un tren care circula între București și Constanța. Bucureșteanul, infectat cu HIV, a făcut scandal în tren, refuzând să poarte mască de protecție. De asemenea, el circula fără bilet de călătorie. Din acest motiv, șeful de tren a făcut apel la poliție, solicitând ajutor.

Conform dosarului de urmărire penală, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au fost solicitați de șeful de tren, înainte de intrarea în stația CF Medgidia, să intervină întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet care face scandal.

Personajul respectiv a început să facă scandal, a refuzat să se legitimeze, motiv pentru care polițiștii au decis să-l ducă la sediul Poliției TF Medgidia. Ulterior, acesta a prezentat o foaie de eliberare din penitenciar, din care reieșea că a scăpat de la Poarta Albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Politisti, Primaria Sector 1

Bărbatul a făcut scandal cu polițiștii

Polițiștii au declarat, în anchetă, că în momentul în care i s-a solicitat să se legitimeze, bărbatul agresiv a amenințat că s-a bătut cu mascații și că ar fi mâncat 10 polițști ca ei, în pușcărie.

Potrivit martorilor, inculpatul a pus mâna pe gradele polițistului și, ironic, ar fi strigat: „Astea sunt grade?“. Apoi și-ar fi scos bluza pe care o purta și și-a arătat stelele tatuate pe umeri, spunând că el are grad de colonel.

În cele din urmă, polițiștii au reușit să-l convingă să meargă cu el, însă la coborârea din tren, bărbatul a devenit violent. Astfel că polițiștii au luat măsuri să-l imobilizeze. În timp ce luptau cu el ca să-l încătușeze, individul a încercat să lovească și a reușit să-l muște pe unul dintre polițiști de antebrațul stâng.

Individul a fost condamnat

În cazul său a fost deschis dosar penal care a fost trimis în instanță. Procesul s-a judecat în primă fază la Judecătoria Medgidia, unde bucureșteanul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Nemulțumit, inculpatul a contestat decizia instanței și, iar procesul a ajuns la Curtea de Apel Constanța. Aici a primit termen pe 03 februarie 2021.