Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”. Cine sunt ţintele liderului de la Kremlin

Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”. Cine sunt ţintele liderului de la Kremlin

Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”. Lista cuprinde șase dintre țintele care locuiesc în Marea Britanie.

Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”. Putin planifică o campanie de asasinate post-pandemie. Spunând că „nici o scamă nu se poate ascunde de noi”.

După asasinarea fostului spion rus Alexander Litvinenko la Londra, ar fi venit rândul altor ruși care locuiesc în Marea Britanie.

Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”. Cine sunt ţintele liderului de la Kremlin

Aceştia sunt: Vladimir Ashurkov, Mihail Khodorkovsky, Evgeny Chichvarkin și Boris Karpichkov. Ei ar fi pe lista lui Putin, relatează Mirror.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, mai sunt vizați Bill Browde, cetățean britanic de origine americană. Şi Christopher Steele, fost ofițer MI6.

Steele a fost identificat în 2017 drept autorul dosarului care susține că Rusia a colectat informații compromiţătoare despre Donald Trump.

Vladimir Ashurkov, 49 de ani, a fost forțat să renunțe la funcția de bancher de investiții în Rusia. Totul din cauza legăturilor cu dușmanul de la Kremlin, Alexei Navalny.

Navalny a fost el însuși vizat de Putin. A fost închis după ce s-a întors de la tratament în Germania. O mișcare care a stârnit demonstrații pe scară largă în Rusia.

Ashurkov, căruia i sa acordat azil în 2015, a declarat pentru Mirror: speră că autoritățile britanice vor contracara orice tentativă de asasinat.

„Există cel puțin 10 decese inexplicabile în Marea Britanie. Mă simt mai în siguranță pe străzile Londrei decât la Moscova. Dar nimic nu poate asigura siguranța totală”.

Vladimir Putin lansează o nouă „listă cu cei care trebuie eliminaţi”

Mihail Khodorkovsky este un miliardar siberian de 57 de ani, care trăiește acum în exil la Londra. A petrecut opt ​​ani în închisoare după ce a fost acuzat de fraudă în 2003. A fost eliberat din închisoare în 2014.

„Dacă Putin vrea să mă omoare, nici un bodyguard nu mă va ajuta. Sunt un cunoscut adversar al lui Putin”, a spus el.

Bill Browder a devenit un spin pentru Putin după ce a încercat să vorbească despre „jefuirea” investițiilor sale de către oficiali corupți.

„Acest lucru trebuie luat foarte în serios. Putin a încercat să-l omoare pe Navalny cu novichok. Şi oricine din lista lui Putin, inclusiv eu, trebuie să ia măsuri de precauție. Putin nu este constrâns de nicio graniță morală sau geografică”, a spus Browder.

Boris Karpichkov, în vârstă de 62 de ani, este și un fost spion stabilit în Marea Britanie. A ajuns în 1998 cu două valize cu secrete la el. A supraviețuit celor două încercări de a-l otrăvi când era într-o vizită în Noua Zeelandă.

Miliardarul Evgeny Chichvarkin, 46 de ani, a făcut avere după ce a fondat cel mai mare distribuitor de telefoane mobile în Rusia. Acum conduce Hedonism Wines în centrul Londrei, şi restaurantele de lux Mayfair Hide.

Steele și Chichvarkin nu au comentat lista lui Putin publicată de presa britanică. Iar unul dintre cei șase a primit detalii despre intențiile lui Putin de la un ofițer rus de informații. Același ofițer care ar fi avertizat că Skripal va fi asasinat la ordinul lui Putin.