Grecia înăsprește regulile. Regulile sunt valabile șapte zile

Grecia înăsprește regulile. Regulile sunt valabile șapte zile

Contrast între două dintre cele mai preferate țări turistice pentru români. Dacă Turcia a redus măsurile pandemice, Grecia le înăsprește.

Începând de duminică, Grecia a decis să aplice măsuri mai dure în contextul pandemiei. Astfel, magazinele, librăriile şi saloanele de cosmetică, cărora le-a fost permis să se redeschidă în perioada sărbătorilor, vor fi din nou închise.

Ultimele decizii luate de politicienii eleni sunt valabile o perioadă de șapte zile. Noile restricţii vor intra în vigoare pe 3 ianuarie, de când va fi aplicată şi una de mobilitate pe timpul nopţii, care va începe la ora 21:00, cu o oră mai devreme decât până acum.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că aceste măsuri au fost luate astfel încât pe 11 ianuarie să fie posibilă redeschiderea şcolilor. Grecia, unde a început campania de vaccinare împotriva Covid-19 în urmă cu o săptămână, a raportat până în prezent aproximativ 140.000 de cazuri şi peste 4.880 de decese asociate. La nivel mondial, numărul de contaminări a depăşit sâmbătă 84 de milioane, iar cel al deceselor asociate se apropie de 1,83 de milioane, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că pe 1 ianuarie ministerul Afacerilor Externe (MAE) i-a anunțat pe românii care tranzitează Turcia în această perioadă cu avionul că sunt exceptați de la obligativitatea prezentării la îmbarcarea în aeronavă a unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Exceptie fac membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii, marinarii și a copiii cu vârsta de sub 6 ani, toate persoanele care tranzitează Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă trebuie să prezinte autorităților vamale turce, la intrarea în țară, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Turcia.