Românii, distruși la ESPN. Jurnaliștii au revenit și și-au cerut scuze

Românii, distruși la ESPN. Jurnaliștii au revenit și și-au cerut scuze

Mexicanul care i-a desființat pe români a comentat din nou subiectul legat de Sebastian Colțescu și și-a cerut scuze.

În urmă cu câteva zile, Jose Ramon Fernandez (74 de ani), un jurnalist mexican, a făcut acuzații dure legate de poporul român. El a comentat scandalul petrecut la partida dintre PSG și Istanbul BB, din Liga Campionilor, acolo unde protagonista fost Sebastian Colțescu. Discuția a avut loc la ESPN Deportes.

„Vrem să ne cerem scuze”

„E dureros. Sunt unii oameni, de exemplu românii... Sunt oameni foarte încuiați, îndepărtați de blocul central european. Ei gândesc la fel cum o făceau în trecut. E greu cu ei”, spunea jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Revenit la postul respectiv, Fernandez a avut o discuție pe această temă. Mai întâi a vorbit moderatorul. „Vrem să ne cerem scuze poporului român, românilor, României. Un comentariu al nostru ar fi putut să-i jignească. După acel incident rasist cu al patrulea arbitru de la meciul PSG - Istanbul Bașakșehir, Sebastian Colțescu, nu am vrut să generalizăm.”

România are gimnaste de o excelentă calitate, le-am luat interviuri lui Bela Karoly și soției sale

Apoi, mexicanul a transmis scuze: „Sigur că nu. Arbitrul e de origine română. Ideea nu era să implicăm toată țara, cu siguranță. Am avut ocazia să-i luăm interviu Nadiei Comăneci în cel mai bun moment al ei, în 1976. L-am cunoscut pe Gheorghe Hagi și l-ai intervievat chiar tu în 1994, în Statele Unite. E „Maradona din Carpați”.

România are gimnaste de o excelentă calitate, le-am luat interviuri lui Bela Karoly și soției sale. Cerem scuze poporului român, dacă s-a simțit jignit. Nu avem nimic cu românii. Am semnalat doar atitudinea rasistă a arbitrului. E o scuză publică, deschisă, directă pentru poporul român, pe care îl iubim, îl stimăm și îl cunoaștem. Eu știu Bucureștiul, e un oraș frumos.”

A fost completat de colegul de platou, care a conchis pe un ton pașnic. „De acord. O îmbrățișare pentru tot poporul român și cele mai sincere scuze pentru situația asta.”