Meteorologii au făcut anunțul. Cum se schimbă vremea

Meteorologii au făcut anunțul. Cum se schimbă vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, pentru acest weekend, vreme caldă și frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maximele termice se vor încadra în limita normală pentru această perioadă a anului.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime anunțate de către meteorologi se vor încadra între 15 – 24 de grade Celsius. Minimele anunțate de către ANM vor fi cuprinse în intervalul 4 – 16 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul și dus-estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferică se va menține ridicată în cea mai mare parte a teritoriului european, în special în regiunile sudice. Astfel, va predomina o vreme frumoasă, înnorări trecător și nu va ploua.

Prognoza meteo pe regiuni

În Maramureș maximele termice din cursul zilei de astăzi nu vor depăși 18 grade Celsius, în timp ce în cursul nopții mercurul din termometre nu va coborâ sub 1 grad.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Moldova și în Banat, meteorologii au anunțat temperaturi maxime de până la 22 de grade Celsius. Minimele vor fi însă cuprinse în intervalul 0 – 10 grade în Banat și 3-9 grade în Moldova.

În Crișana și în Transilvania se vor înregistra maxime de până la 19 de grade Celsius. În Transilvania însă meteorologii anunță și cele mai mici temperaturi din țară, minimele ajungând până la -6 grade în cursul nopții, în regiunile montante.

În Muntenia și Oltenia, specialiștii ANM anunță că maximele vor ajunge până la 23 de grade Celsius, în timp ce minimele până la 6 grade.

La București, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Maximele din termometre vor atinge 23 de grade Celsius, în timp ce pe parcursul nopții vor ajunge până la 6 grade.

La munte, vremea va fi predominant frumoasă, însă rece. Temperaturile minime vor coborâ sub 0 grade Celsius în anumite regiuni, iar maximele nu vor depăși 11 grade.

Pe litoral cerul va fi mai mult senin, însă dimineața vor exista condiții de ceață în Dobrogea. Maximele înregistrate la Constanța vor fi de 21 grade Celsius, iar valorile minime vor ajunge până la 11 grade.