Începerea școlii, un nou focar de Coronavirus? Rafila explică cu ce ne vom confrunta

Începerea școlii, un nou focar de Coronavirus? Rafila explică cu ce ne vom confrunta sursă: EvZ

Alexandru Rafila a explicat că este foarte important ca toată lumea să respecte regulile pentru ca începerea noului an școlar să nu culmineze cu o creștere mare a numărului de cazuri de Coronavirus.

Toată lumea este îngrijorată de începerea noului an școlar în contextul pandemiei de Coronavirus. Experții se așteaptă ca numărul de cazuri pozitive să crească, dar Alexandru Rafila consideră că dacă toată lumea respectă regulile impuse și dă dovadă se spirit civic, creșterea va fi de doar 10%.

„Nu cred că vor apărea modificări majore în următoarea săptămână, e posibil să existe o ușoară creștere având în vedere că s-au terminat concediile, dar nu sunt semne că numărul de cazuri ar înregistra o creștere exponențială. Probabil o creștere ușoară a incidentei medii, până în jur de 90 de cazuri la 100.000 de locuitori, incidența acumulata la 14 zile, dar nu cred că mai mult de 10% se va modifica acest parametru”, a explicat Rafila.

Alexandru Rafila a mai spus că este ca părinții să fie informați corect cu privire la modul în care se va desfășura activitatea școlară, iar asta să se facă prin invitarea lor la școală și informare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În perioada următoare, când vor începe și alte tipuri de activități, sperăm să înceapă și școlile, e important ca lumea să înțeleagă că aceste activități sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranță.

Îngrijorarea este cauzată de incertitudini și de necunoaștere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități, iar necunoașterea trebuie rezolvată de autoritățile locale și de cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local – cadre didactice, conducerea școlii.

Eu aș informa părinții, aș invita părinții înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea în școală. Asta va da încredere părinților, care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară apropiată de cea normală”, a declarat Alexandru Rafila.

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 97.033 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.838 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.590 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.136 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, scrie Cancan.