Un studiu arată că medicamentul minune al lui Trump nu este eficient împotriva Covid-19

Un studiu arată că medicamentul minune al lui Trump nu este eficient împotriva Covid-19

Au apărut mai multe dovezi că tratamentul cu hidroxiclorochină nu împiedică pe cineva să contracteze noul coronavirus, potrivit unui studiu al unor cercetători din cadrul Universității din Cleveland, Ohio.

Cercetătorii au analizat mii de pacienți care au luat deja medicamentele pentru condițiile pentru care este aprobat, inclusiv lupusul și artrita reumatoidă (RA), scrie Daily Mail.

Medicamentul a fost apreciat de președintele american Donald Trump , care a dezvăluit că i s-a prescris un regim de două săptămâni, medicamentul acționând precum un profilactic. 

Dar echipa de la Universitatea Case Western Reserve, din Cleveland, Ohio, a constatat că cei cu lupus și / sau RA care s-au îmbolnăvit de COVID-19 aveau la fel de multe șanse să ia hidroxiclorochină ca și pacienții cu lupus și / sau RA care nu au s-au infectat cu COVID -19.

Aproximativ același procent, 31,4% din pacienții cu lupus și / sau RA care iau medicamentul nu s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce sugerează că nu este un profilactic

Pentru studiu, publicat în revista  Annals of the Reumatic Diseases , echipa a analizat fișele medicale a peste patru milioane de pacienți cu vârsta de 18 ani și peste 36 de sisteme de sănătate.

Ei au comparat pacienții care au contractat coronavirus cu cei diagnosticați cu gripă / pneumonie / altă infecție respiratorie inferioară și orice vizită în ambulator.

Un total de 159 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 fie aveau o afecțiune preexistentă de lupus, RA sau ambele.

Proporția pacienților cu lupus și / sau RA care au luat hidroxiclorochină și care au contractat virusul a fost de 34,6 la sută.

Acesta este aproximativ același procent ca și cei cu lupus și / sau RA care iau medicamentul, dar care au fost diagnosticați cu o altă boală respiratorie, respectiv 31,4%.

Echipa spune că acest lucru înseamnă că hidroxiclorochina nu este un profilactic împotriva noului virus.

„Studiul nostru arată, cu un grad mare de încredere, că [hidroxiclorochina] este ineficientă ca antivirale preventiv la persoanele cu [lupus] și / sau RA care iau medicamente care le reprimă sistemul imunitar, punându-le într-un risc mai mare”, a declarat autorul principal. Dr. Mendel Singer, profesor asociat la Scoala de Medicina Case Western Reserve.

”Având în vedere modul în care studiul a fost structurat, se poate face extensia că nu este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele fără aceste condiții. Nu este neobișnuit ca ceva să arate promisiune în laborator și apoi să se dovedească ineficient în peisajul biologic mai complex al oamenilor.” , a adăugat acesta.

Singer a remarcat că, dacă medicamentul ar fi fost eficient în prevenirea COVID-19, rezultatele ar fi arătat mai puțini pacienți lupus și / sau cu RA care iau hidroxiclorochină și care au fost testați pozitiv cu coronavirus.

„Acest lucru înseamnă că [hidroxiclorochina] nu este activă împotriva virusului SARS-CoV-2 la om - versus în laborator - și este puțin probabil să fie un antiviral preventiv eficient pentru nimeni”, a spus el.

 

Ne puteți urmări și pe Google News