A fost identificată una dintre victimele exploziilor de la Beirut. Este un om politic

A fost identificată una dintre victimele exploziilor de la Beirut. Este un om politic

N-a avut nicio șansă să scape după exploziile apocaliptice.

O serie de explozii infernale, de mari proporții, a zguduit, marți, Beirut, capitala Libanului. Printre victime a fost identificat și un om politic, cunoscut la nivel local Este vorba despre Nazar Najarian, cel care ocupa funcția de secretar general al partidului Kataeb.

În momentul deflagrațiilor, se afla în biroul său și a fost rănit foarte grav. Nu a mai avut nicio șansă și a decedat la puțin timp după teribilul moment. Deocamdată nu se cunoaște numărul exact al victimelor produse de explozii. Autortitățile libaneze vorbesc de peste 2.500 de răniți și zeci de morți.

Unul dintre marile spitale din Beirut nu mai poate primi pacienți. Pentru că este supraaglomerat, dar și pentru că a fost afectat de suflul deflagrațiilor, conform CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că exploziile s-au produs la un depozit care adăpostea materiale explozive. „Se pare că a fost un depozit care avea materiale explozive confiscate de ani de zile şi s-ar părea că ar fi vorba de materiale foarte explozive.

Serviciile în cauză efectuează ancheta în acest caz, vor spune care este natura incidentului”, a declarat directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim, care s-a deplasat în zona cu pricina.

Potrivit SV News, ar fi explodat 50 de tone de materiale explozibile, confiscate în urmă cu 9 ani. Aproximativ 400 de răniți în urma exploziei au fost transportați la unitatea de urgență a spitalului Hotel Dieu, conform unei spuselor asistente medicale.

„Nu știm. A fost un incendiu, apoi pompierii au venit să îl stingă. Apoi a avut loc explozia și pompierii nu mai sunt de găsit. Îi căutăm în aceste momente.

Totul îmi aduce aminte de ce s-a întâmplat în Japonia, la Hiroșhima și Nagasaki. În viața mea nu am văzut distrugere la această scară”, a declarat Marwan Abboud, guvernatorul Beirutului. De asemenea, cel puțin 10 pompieri au fost dați dispăruți în urma tragicelor evenimente din capitala Libanului.