OMS răspunde acuzațiilor grave formulate de oficialii SUA. „Sunt inacceptabile”

OMS răspunde acuzațiilor grave formulate de oficialii SUA. „Sunt inacceptabile”

Criticile lansate în ultima vreme de americanii au primit răspuns.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost acuzată, în special de administrația lui Donald Trump, că se află în zona de influență a Chinei. Atacurile au venit în special din partea președintelui Statelor Unite ale Americii, dar și de la Mike Pompeo, șeful diplomației americane. S-a ajuns până la amenințări legate de retragerea SUA din OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general de la Organizația Mondială a Sănătății, a oferit o replică și a spus că acuzațiile primite nu au acoperire. „Comentariile sunt neadevărate și inacceptabile, și fără vreo bază. Unica noastră prioritate – și prioritatea întregii organizații – este salvarea de vieți... iar OMS nu va fi distrasă de aceste comentarii. Nu vrem nici să fie distrasă comunitatea internațională”, a declarat oficialul OMS.

O echipă OMS a fost în China, la Wuhan, acolo unde a cercetat originile virusului care a dat Planeta peste cap. Concluzia a fost că totul ar fi plecat dintr-o piață a orașului. Mike Pompeo a contrazis raportul și a spus că „sunt dovezi uriașe” care arată că virusul a fost creat în laborator.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, Mike Ryan, principalul expert al OMS, a spus că: „Deja începem să luăm contact cu experți la nivel internațional, pentru a vedea cine este disponibil și cel mai potrivit pentru a sprijini misiunea internațională în următoarele săptămâni.”

În ceea ce privește transmiterea virusului, Tedros a precizat că „Două treimi din cazuri provin din 10 țări. Aproape jumătate dintre cazurile raportate până acum provin din doar trei țări.”

„La nivel global au fost confirmate peste 15 milioane de cazuri de COVID-19 și aproape 620.000 de decese. Numărul îmbolnăvirilor depistate în SUA a trecut de patru milioane, joi, cu peste 2.600 de cazuri noi depistate în medie la fiecare oră – cea mai mare rată din lume”, conform unui raport prezentat de Reuters, citat de B1.ro.