PSD a stabilit data moțiunii de cenzură. Începe numărătoarea inversă pentru Guvernul Orban

PSD a stabilit data moțiunii de cenzură. Începe numărătoarea inversă pentru Guvernul Orban

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului liberal, condus de Ludovic Orban, va fi depusă la jumătatea lunii viitoare.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, potrivit căruia, dacă moțiunea va trece, iar Cabinetul Orban va fi demis, social-democrații vor susține învestirea unui guvern de uniune națională. Rolul acestuia, susțin reprezentanții PSD, va fi să organizeze cele două rânduri de alegeri programate în acest an, locale și parlamentare.

„Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu, într-o conferinţă de presă transmisă online.

În acest context, Lucian Romașcanu a spus că, deși PSD a evitat să depună o moțiune de cenzură în timpul stării de alertă, prelungirea acestei măsuri arată că Guvernul se agață de putere, astfel încât să amâne cât mai mult deznodământul fatal.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a justificat reprezentantul socială-democraţilor, intenția pe care partidul său o are de a răsturna actualul Guvern.

Totodată, Lucian Romașcanu a specificat că cea mai bună formulă de guvernare pentru perioada viitoare, va fi una de uniune națională care să se ocupe de organizarea alegerilor viitoare. El nu a exclus, totuși, nici un guvern politic, însă a spus că într-un asemenea caz va fi nevoie de negocieri politice, întrucât PSD nu are majoritate în Parlament.

„Cei care vor sprijini demersul nostru cu moţiunea de cenzură, probabil că vor fi şi cei care vor propune următorul Guvern”, a amai spus Lucian Romaşcanu.

Tot în cursul acestei zile, PSD a acuzat Guvernul PNL că a eșuat în strategia de combatere a pandemiei de coronavirus, iar acum caută vinovați în rândul populației. Astfel, potrivit unei postări de pe pagina oficială a partidului.

„Prelungirea stării de alertă înseamnă eșecul strategiei anti-pandemie a Guvernului. O țară întreagă este obligată să deconteze prostiile liberale: chefuri sfidătoare în vreme ce românii suportau restricții; testare lipsită de logică, cu fluctuații aberante; măști proaste pentru medici, generând focare COVID-19 în spitale; legi croite greșit, care au provocat vid legislativ”, se arată în postarea publicată pe pagina oficială a PSD.

Virusul nu ocolește clasa politică. Socrul unui fost ministru, testat pozitiv

Lovitură grea pentru liberali. Bădălău i-a lăsat fără candidatul la Primăria Giurgiu