SUA are în plan lansarea unui nou vaccin. Cum va fi afectată populația de peste Ocean

SUA are în plan lansarea unui nou vaccin. Cum va fi afectată populația de peste Ocean

În Statele Unite se fac demersuri susținute pentru producerea unui vaccin care sa permită imunizarea populației la scară mare.

Cursa pentru producerea vaccinului împotriva noului coronavirus este extrem de strânsă între companiile americane. Astfel, compania Novavex a spus că va cumpăra o instalație de producție deținută privat de Institutul pentru Vaccinuri al Indiei, cel mai mare producător al lumii ca volum de vaccinuri. Novavax a arătat astăzi că va cumpăra o unitate a grupului indian Cyrus Poonawalla, cu sediul la Praga, în Cehia, pentru 167 de milioane de dolari chas. Unitatea de producție aparține, de asemenea, Institutului pentru Vaccinuri al Indiei.

Compania a anunțat că are deja un prim voluntar pentru faza preliminară a testării vaccinului său pe oameni. Între cele 10 vaccinuri experimentale la nivel global, care sunt testate uman, se numără cele ale companiilor biotehnologice chineză CanSino și americane Moderna și AstraZeneca, ultima în cooperare cu Universitatea Oxford.

În ciuda faptului că numărul deceselor provocate de Covid-19 se apropie de 100.000, în SUA, aproximativ jumătate dintre americani nu sunt siguri că se vor vaccin ati-COVID-19, dacă un vaccin va deveni disponibil, potrivit unui sondaj Associated Press.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul expert în boli infecțioase al Americii, doctorul Anthony Fauci, și directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase, a adoptat, în această dimineață, într-un interviu pentru CNN, un ton ceva mai optimist. El a recomandat ca oamenii să fie alerţi și să fie pregătiți ca virusul să redevină puternic la toamnă, dar a arătat, în același timp, că al doilea val de coronavirus poate fi prevenit, că nu este inevitabil. Doctorul Fauci a vorbit, de asemenea, despre importanța purtării de măști în timpul pandemiei.

„Cred că avem o șansă bună de a produce un vaccin pentru COVID-19 până la finalul acestui an. Dacă toate lucrurile se leagă în perioada următoare, în noiembrie sau decembrie am putea avea vaccinul. Oamenii trebuie să rămână precauți, orice s-ar întâmpla”, a spus Dr. Anthony Fauci, citat de CNN.