Să-i mai credem? Tratamentul folosit în China pentru Covid-19 este… Detalii-bombă!

Să-i mai credem? Tratamentul folosit în China pentru Covid-19 este… Detalii-bombă!

Xiong Qingzhen, un inginer de drone din Wuhan (epicentrul epidemiei de Coronavirus din China), a lansat recent o dezvăluire care a stârnit controverse pe tot mapamondul.

Conform cnn.com, acesta a petrecut mai mult de două săptămâni într-un spital de campanie pentru a fi tratat după ce fusese depistat pozitiv cu temutul Coronavnirus sau Covid-19, cum mai este cunoscut.

Un aspect i-a atras atenţia în mod deosebit în spitalul respectiv: în fiecare dimineaţă bărbatul în vârstă de 38 ani primea un castron cu supă de culoarea maro, care era preparată din peste 20 ierburi. Totusi, spre deosebire de majoritatea pacienţilor din jurul său, bărbatul a fost sceptic cu privire la acest aşa-zis tratament aplicat de cadrele medicale chineze.

„În opinia mea este vorba despre un efect placebo pur”, a declarat inginerul despre experienţa avută în unitatea medicală condusă de medici specializaţi în medicina tradiţională chineză şi în care nu s-a administrat niciun medicament din Occident, cu excepţia cazurilor în care pacienţii aveau şi hipertensiune arterială.

„Supa de curăţare şi detoxifiere a plămânilor”, cum a fost denumită de oficialii guvernamentali de la Beijing face parte din strategia propusă pentru combaterea Coronavirusului şi în care a fost introdusă şi reţetarul medicinei tradiţionale chineze.

Astfel, în timp ce oamenii de ştiinţă din toată lumea se zbat să creeze cât mai repede un vaccin, China apelează din ce în ce mai des la vechile leacuri băbeşti, O dovadă în acest sens? Statistica arată că peste 85% dintre pacienţii testaţi pozitiv cu Covid-19 au primit remedii din ierburi împreună cu medicamente specifice antivirale.

„Suntem dispuşi să împărtăşim experienţa chineză şi soluţia chineză pentru tratarea Covid-19 şi să lăsăm mai multe ţări să cunoască medicina chineză, s-o înţeleagă şi s-o folosească”, a declarat săptămâna trecută Yu Yanhong, adjunctul Administraţiei Medicinei Tradiţionale din China.

Totuşi, chiar şi în China, ţară în care popularitatea remediilor naturiste este foarte cunoscută şi folistă, autorităţile n-au reuşit să elimine scepticismul cu privire la eficienţa combaterii Coronavirusului. Medicii din Occident au mari semne de întrebare asupra siguranţei şi eficienţei acestor remedii băbeşti propuse de chinezi.

Există studii efectuate de mai-marii de la Beijing care demonstrează că remediile naturiste are au vechime de 1.800 ani îşi arată eficienţa. Un argument în sprijinul celor care optează pentru medicina tradiţională este descoperirea care a dus la acordarea Premiului Nobel pentru Medicină în 2015 pentru cercetătoarea Tu Youyou.

Este vorba despre Artemisinin, un remediu recunoscut pe plan mondial pentru eficienţa în combaterea malariei şi care printre altele, a fost obtinut din pelin dulce, o planta prezentă în medicina tradiţională chineză.

Până la această oră, Covid-19 a ucis 4.000 persoane pe tot mapamondul şi a infectat 115.000 în 75 ţări şi regiuni. În România au fost semnalate 139 cazuri de infectare cu temutul Coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News