Vacanță prelungită pentru copii, „teroare” pentru adulți. Firea a făcut anunțul!

Vacanță prelungită pentru copii, „teroare” pentru adulți. Firea a făcut anunțul!

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a propus închiderea tuturor unităților de învățământ drept consecință a ceea ce se întâmplă la momentul actual în țară, aflându-ne în pragul unei epidemii de Coronavirus.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgență suspendarea cursurilor în școli, precum și închiderea creșelor și a grădinițelor până după vacanța de Paște, arată Realitatea.net.

Gabriela Firea s-a văzut nevoită se recurgă la anumite măsuri speciale pentru a putea lupta cu epidemia de Coronavirus din România. Primarul a propus un set de măsuri ce ar trebui puse în aplicare urgent.

„Având în vedere că în continuare intră în țară, inclusiv în București, zeci, sute de români din Italia, zona europeană cea mai afectată, dar și din Spania, unde este un număr mare de îmbolnăviri, propun Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență următoarele măsuri:

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Anunțarea suspendării cursurilor în școli, precum și închiderea creșelor și a grădinițelor până după vacanța de Paște (adică 21 aprilie) fiind cunoscut, încă de pe acum, că nu vor fi deschise școlile, cadrele didactice și conducerile unităților de învățământ se vor mobiliza pentru predarea online sau video, în funcție de posibilitățile tehnice.

Fac apel la toți cei care sunt responsabili, ca împreună, Ministerul Educației, inspectoratele școlare, primăriile, consiliile locale, conducerile unităților de învățământ, să asigurăm suportul pentru toate unitățile de învățământ, astfel încât profesorii să poată să predea elevilor în această perioadă, pe suport online sau video.

Este important să nu oprim educația, ci să oprim răspândirea coronavirusului.

2. Pentru părinții sau/și rudele care vor sta acasă cu copiii, să se ia măsuri guvernamentale pentru sprijinirea angajatorilor la care aceștia lucrează, astfel încât să permită acestor salariați să lucreze, în mod legal, de acasă”, se arată într-o postare de pe Facebook.