EL PERIODICO: Turcia bombardează pozițiile forțelor lui Bashar al-Assad în Siria

EL PERIODICO: Turcia bombardează pozițiile forțelor lui Bashar al-Assad  în Siria

Armata turcă a informat că aceste acțiuni sunt ca răspuns la un atac în regiunea Idlib care a făcut doi morți în rândurile sale.

Forțele turce au efectuat un bombardament împotriva pozițiilor armatei siriene în provincia Idlib, în ​​nord-vestul țării, ca răspuns la un atac comis de forțele președintelui Bashar al Asad, care au ucis doi soldați turci şi au rănit alți doi.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării din Turcia a confirmat bombardamentul și a clarificat că a fost vorba despre represalii "imediate" după atacul forțelor siriene.

"În urma unui  atac aerian împotriva elementelor noastre din regiunea Idlib, care se aflau în zona care garanta încetarea focului, doi dintre militarii noștri au murit, iar alți doi au fost răniți. Obiectivele regimului din regiune au fost atacate imediat ca represalii", a declarat ministerul într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, autoritățile au transmis condoleanțe "rudelor și apropiaţilor" militarilor ucişi și le-au urat "însănătoşire grabnică" răniților. "Nu trebuie uitat că sângele martirilor noștri a fost vărsat", a avertizat ministerul turc.

Referindu-se la bombardamentele împotriva forțelor lui Al-Assad, Ankara a indicat că acestea au "destabilizat" 114 obiective ale armatei siriene, după cum a menționat agenția de știri Anatolia.

"Au reușit să distrugă un  sistem de apărare aeriană, o rachetă antitanc, un vehicul blindat, un lansator de rachete ZU-23 și trei tancuri", spune documentul, care subliniază că, în plus, au fost confiscate mai multe tancuri.

Turcia, care sprijină diverse grupări rebele care operează în Siria, a avertizat în mod repetat Damascul cu privire la o posibilă reacție militară la progresele sale în Idlib și în ultimele zile a efectuat mai multe bombardamente împotriva pozițiilor militare ale guvernului.

Ca parte a ofensivei siriene împotriva Idlib, cel puțin paisprezece soldați turci au murit până acum, în timp ce Ankara asigură că a "neutralizat" peste 230 de militari sirieni. Turcia folosește acest termenul pentru a se referi la persoane moarte, rănite sau capturate.

Provincia Idlib și zonele Alep și Hama sunt în mâinile mai multor grupuri armate, dintre care cea mai importantă este grupul jihadist Hayat Tahrir al Sham  (HTS). Guvernul sirian a susținut că ofensiva face parte din lupta sa împotriva terorismului din țară.

Sursa

Traducerea: Rodezia Costea - RADOR