Primul pas spre alegeri anticipate a fost făcut! Se întâmplă joi în Parlament

Primul pas spre alegeri anticipate a fost făcut! Se întâmplă joi în Parlament

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat la scurt timp, după ce premierul Ludovic Orban a terminat discursul din Parlament, că partidul pe care îl conduce va depune moțiune de cenzură, în cursul zilei de miercuri.

"Mâine dimineaţă vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban", a declarat miercuri Ciolacu, la Parlament.

Premierul Orban a declarat că nu înțelege de ce PSD depune moțiune de cenzură, deoarece, în prezent, mai mult de jumătate din primarii în funcție, sunt de la PSD.

”Am văzut că PSD depune moțiune de cenzură. Sincer nu înțeleg asta. Pentru că 50 la sută dintre primarii PSD, au fost aleși cu 50+1, trebuie să susțineți acest sistem în două tururi. Poate aceste primari nu mai au capacitatea de a luat 50+1, deși ați pompat toate resursele de la bugetul de stat, de la PNDL, fie din toate vacile de mulse, fără să aveți bani la buget. Puteți să băgați zece moțiuni și nu ne schimbați punctul de vedere, și nici a celor 82 la sută din români care doresc să aibă primari reprezentativi, și asta nu se poate realiza decât atunci când 50+1 dintre alegători decid cine să îi conducă”, a spus Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Aștept moțiunea cu indiferență. Noi ne prezentăm cu fruntea sus. Ne-am pus mandatul pe masă, și cred că asta înseamnă ceva, nu cred după evaluarea de azi, că moțiunea de cenzură are șanse de succes”, a mai spus Orban.