Pe asta nu o știai! Top 7 ciudățenii despre Paris. Punctul 3 te dă pe spate

Pe asta nu o știai! Top 7 ciudățenii despre Paris. Punctul 3 te dă pe spate

Parisul, Capitala Franței și Orașul Iubirii, este locul unde trebuie să ajungi măcar odată în viață. Așa cum spunea și celebra Audrey Hepburn, „Paris is always a good idea” ( n.r. Parisul este întotdeauna o idee bună”).

Cu toate acestea, părerile despre Paris sunt împărțite. În vreme ce unii îl consideră unul dintre cele mai romantice locuri din întreaga lume, alții susțin că este un oraș murdar, mohorât, sufocant, în care trebuie să fii permanent în alertă pentru a nu ți se fura obiectele de valoare și portofelul,

Totuși, să dăm Cezarului ce-i al Cezarului: Parisul este un oraș superb, multicultural, cu o arhitectură impresionantă și restaurante unde se servesc cele mai fine și elegante preparate.

Precis v-ați documentat despre Paris fie că plănuiți o vacanță sau din pură curiozitate, dar sigur nu știți aceste 7 curiozități despre Capitala Franței.

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Parisul este un oraș sclipitor, atât la propriu, cât și la figurat. Să te plimbi seara pe malurile Senei sau pe celebrele bulevarde pline de lumină poate fi o experiență de neuitat. Cu toate acestea, denumirea de Oraș al Luminii nu a fost dată din acest motiv, ci datorită curentului Iluminismului.
  2. În Paris se găsește o Statuie a Libertății similară cu cea din New York. Francezii au primit acest dar de la americani în semn de prietenie și apreciere.
  3. După cum am menționat mai sus, părerile despre Paris sunt împărțite. Filmele romantice prezintă Orașul Iubirii ca pe un loc ideal în care să iubești, să te distrezi și să trăiești. Cu toate acestea, lucrurile se pare că stau diferit...cel puțin pentru japonezi. Anual, câteva zeci de japonezi suferă de „sindromul Paris”. Nu, nu este o glumă. Aceștia aleg să viziteze Parisul, fiind convinși că este cel mai perfect loc de pe pământ, dar când ajung acolo, japonezii suferă un adevărat șoc după ce realizează cum stau, de fapt, lucrurile. Din nefericire, unii dintre aceștia sunt atât de șocați. încât au nevoie de asistență medicală urgentă.
  4. Dacă doriți să vizitați Muzeul Luvru într-o zi de marți, veți fi dezamăgiți pentru că în această zi muzeul nu este deschis.
  5. Francezii sunt mari iubitori de câini, iar drept dovadă în acest sens stă faptul că în Paris există mai mulți patrupezi decât copii.
  6. Dacă mergeți la Paris trebuie să fiți foarte atenți la obiectele personale deoarece Capitala Franței este una dintre destinațiile în care există cei mai mare număr de hoți de buzunare.
  7. Râul Sena nu este atât de curat pe cât ai crede. Parizienii susțin că apele râului Sena reprezintă locul în care, de-a lungul vremii, sinucigașii au ales să își pună capăt zilelor, cadavrele lor nefiind recuperate nici până în ziua de astăzi. Ba mai mult, în râul care traversează Parisul, locuitorii orașului aruncă fel și fel de obiecte personale precum telefoane, deșeuri și chiar biciclete.