Alunele fierte, mai bune decat cele crude

Alunele fierte, mai bune decat cele crude

Beneficiu. Alunele fierte scad riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, cancerului si diabetului. Nu acelasi lucru se intampla cu cele crude, prajite sau uscate, arata "Fox News".

Explicatia ar fi ca apa si caldura degajata prin fierbere patrund in alune si ajuta la eliberarea unor substante, numite fitochimicale, care au rol antioxidant si de protejare a celulelor umane impotriva deteriorarii. Prepararea exagerata a alunelor duce la disparitia acestor elemente.

De asemenea, alunele nepreparate termic nu pot elibera astfel de substante. Alunele si alte plante folosesc fotochimicalele pentru a evita diferite boli si pentru a indeparta insectele. „Desi aceste substante nu sunt hranitoare, au astfel de beneficii pentru oameni, iar fierberea este cea mai buna metoda pentru a le pastra”, spune Lloyd Walker, sef al Departamentului de stiinte alimentare din cadrul Universitatii Alabama A&M, care a condus studiul.

Ne puteți urmări și pe Google News