Efectele secundare ale inghititului de sabii

Efectele secundare ale inghititului de sabii

Premiile IgNobel pentru cele mai ciudate studii ale anului 2007.

Eforturile armatei americane de a pune la punct o asa-numita „bomba gay”, care sa-i neutralizeze pe soldatii inamici facandu-i sa cada prada unor porniri homosexuale irezistibile, au fost incununate joi cu Premiul IgNobel pentru pace.

Distinctiile IgNobel sunt acordate de o societate americana care editeaza revista stiintifico-umoristica „Analele cercetarilor improbabile”, in colaborare cu asociatia cercetatorilor si studentilor prestigioasei Universitati Harvard.

Organizatorii au precizat ca nu i-au putut cita nominal pe autorii proiectului privind bomba gay, despre care se stie doar ca sunt de la laboratorul Wright al aviatiei militare americane.

Studii medicale originale

Premiul IgNobel pentru medicina a revenit unui studiu de mare interes, referitor la „efectele secundare ale inghititului de sabii. Condus de Dan Meyer, director al asociatiei internationale a inghititorilor de sabii, studiul a concluzionat ca, „luate cate una”, aceste obiecte nu creeaza probleme de sanatate.

In schimb, este contraindicat sa bagi pe gat mai multe sabii deodata, iar cele care au lama cu modele neobisnuite sunt de asemenea periculoase. In fine, cei care sufera de dureri in gat ar face bine sa se abtina o vreme de la aceasta activitate.

Premiul pentru chimie a fost acordat japonezului Mayu Yamamoto, care a brevetat o metoda de extragere a esentei de vanilie din balega de vaca.

DESCOPERIRI "NESERIOASE"

Sobolanii nu fac diferenta intre japoneza si olandeza, citite invers

Un colectiv al Universitatii din Barcelona a primit Premiul IgNobel pentru lingvistica drept rasplata pentru un studiu in care demonstreaza ca sobolanii nu fac nicio diferenta intre o persoana care vorbeste olandeza invers (pronuntand cuvintele de la coada la cap) si una care face acelasi lucru in limba japoneza.

Anul acesta s-a acordat si o distinctie pentru domeniul aviatic, premianti fiind trei cercetatori argentinieni care au studiat eficacitatea medicamentului pentru impotenta, Viagra, in tratarea hamsterilor afectati de decalajul de fus orar in urma unui zbor transatlantic.

In fine, Premiul IgNobel pentru nutritie a revenit unui american care a studiat apetitul uman cu ajutorul unor voluntari pusi sa manance dintr-un „castron fara fund”, care se umple automat cu supa. La capitolul fizica, distinctia a fost acordata unei echipe din Chile si SUA care a cercetat problema mototolirii cearsafurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News