Tara, tara, vrem vedete!

Tara, tara, vrem vedete!

Andreea Banica a luat o pauza pana in toamna de la „Departamentul Vedete”, emisiunea difuzata de  Romantica. Timpul castigat ii permite sa se ocupe de amenajarea casei in care se va muta cu iubitul ei, Lucian Mitrea.

Impreuna cu un vechi prieten si colaborator, Ionut Dolanescu, Andreea Banica este gazda emisiunii „Departamentul Vedete”, difuzata de Romantica. Misiunea celor doi cantareti convertiti la televiziune este sa descopere, printre angajatii firmelor din Romania, oameni talentati si buni coechipieri.

„Romania noastra e plina de vedete. Unii au norocul sa ajunga vedete, altii se sfiesc, altii vor sa ii vada lumea”, spune Andreea, care cauta, printre cei care au curajul expunerii, persoanele cu adevarat inzestrate. Misiunea nu este deloc usoara, pentru ca cei doi pescari in ape tulburi se lovesc adesea de timiditatea potentialilor concurenti.

„Nu e usor sa ii faci pe oameni sa cante si sa danseze la munca nepregatiti. Un moment dificil a fost la Aeroportul Baneasa. Am mers la o fata de la checking, unde se formase deja coada. Toata lumea o privea. Au inceput sa o aplaude si sa o incurajeze. Nu stia ca am sa vin sa o pun sa cante tocmai pe ea”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Desi, intr-o prima faza, oamenii au senzatia ca Andreea si Ionut ii iau cu arcanul pe scena, de gura colegilor sau pentru ca incep sa capete o bruma de increde in ei, accepta sa participe la concurs.

Surprinsi la locul de munca

Directorii firmelor vizate stiu primii ca Andreea si Ionut vor veni in vizita in companiile lor, insa, chiar daca primesc avertizarea de la director, angajatii sunt luati prin surprindere.

„Nimeni nu stie la cine vom merge. Ii luam prin surprindere. Asa se face o preselectie, asa alegem echipele dintr-o firma. Juriul selecteaza si abia apoi echipele vin la emisiune”.

Andreea este cea care l-a dorit pe Ionut Dolanescu, vechiul ei prieten si colaborator de la emisiunea „Folclorul contraataca” de la Antena 1, in „Departamentul Vedete”. „Prietenia dintre noi dateaza de vreo patru ani, de cand am inceput sa filmam „Folclorul contraataca”. Atunci, Ionut si-a dorit ca eu sa ii fiu partenera de prezentare, iar acum, la Romantica, eu l-am propus sa fie colegul meu”.

Cei doi colegi impart nu numai timpul pe platourile de filmare la Romantica, dar si aceleasi concerte. Nu de putine ori au fost invitati sa cante pe aceeasi scena, la spectacole, nunti, petreceri private. Cand timpul le permite, ies in oras impreuna, fapt care a dus si la speculatia cum ca Andreea si Ionut ar forma un cuplu.

„Faptul ca avem multe in comun de atata vreme, ne-a legat foarte mult, in ciuda zvonurilor care au existat atunci cand am inceput sa lucram la Antena. Amandoi avem relatiile noastre. Ne respectam foarte mult. Ionut este un baiat cu un bun-simt iesit din comun, dragut, sociabil. Este un baiat pe care si l-ar dori orice femeie”, spune Andreea despre colaboratorul ei.

De 14 ani impreuna cu impresarul 

Impreuna cu impresarul ei, Lucian Mitrea, Andreea formeaza, de 14 ani, unul dintre cele mai longevive cupluri din showbizul autohton. Cum au reusit sa evite erodarea relatiei lor, luand in calcul tentatiile nenumarate din aceasta zona si interactiunea, presiunile permanente impresar-artist  e un mister pe care Andreea incearca sa-l dezlege.

„Avem o relatie mult prea inchegata si solida. Lucian este o parte importanta din viata mea. Dupa ce parintii mei au murit, el mi-a devenit mama, tata, sora, frate, iubit, amant si prieten. Bineinteles ca mai exista si certuri, contradictii, dar acestea apar din motive strict profesionale, nicidecum personale. Asta pentru ca el este impresar, eu - artist. Insa asta nu ma face sa pun capat relatiei.

Tentatii au fost si sunt peste tot, insa nici eu si nici el, din cate stiu, nu am dat curs acestora. Desi multi au incercat sa ne desparta, nu au reusit. Asta pentru ca ne iubim din ce in ce mai mult. Nu ne-am expus relatia prin ziare. Lucian nu isi doreste publicitate, el vrea sa fie omul din umbra. In plus, suntem impreuna de 14 ani. Am crescut impreuna, ne-am format impreuna ca oameni. Am luat-o amandoi de la zero. Iar acum pot sa spun ca tot ceea ce am realizat este datorita muncii noastre”, explica Andreea.

Andreea are sapte case

Despre nunta inca nu poate fi vorba, cel putin nu in viitorul apropiat. „Cand eu si Lucian vom stabili data nuntii, vom spune. Nu sunt persoana care sa anunte ca se marita doar de dragul de a mai aparea prin presa”, adauga ea.

Cuplul urmeaza sa se mute, din toamna, intr-una din cele sapte case pe care Andreea le detine, conform revistei „Story”. Viitoarea locuinta se afla in apropierea parcului Herastrau, un loc perfect pentru ca vedeta sa-si traga sufletul dupa concertele prin tara.

Cu dragostea sta bine, cu averea imobiliara la fel, doar timpul se incapataneaza sa nu-i faca intotdeauna pe plac.  

„E greu sa am timp liber. In weekenduri cant. Atunci am cele mai multe spectacole. Cand eram la Pro TV si jucam in serialul „Meseriasii” filmam de luni pana joi, iar la sfarsitul saptamanii aveam spectacole. Fizic si psihic nu mai puteam face fata. De aceea am si ales sa plec.

Apoi a venit emisiunea lui Teo si am acceptat pentru ca era vorba de o emisiune saptamanala. Cand nu filmez, am libertatea de a-mi aranja concertele si in cursul saptamanii. Vacante am avut doua anul acesta (n.r. - in Grecia si Mauritius), foarte scurte, din cauza concertelor. Sper sa mai merg intr-una la sfarsitul verii, o saptamana, doar eu cu Lucian”.

IMOBILIARE

Strangatoarea Andreea. Andreea Banica nu sta bine numai la capitolele dragoste si notorietate. Imobiliar vorbind, se afla pe urmele lui Dan Negru. Andreea detine, conform revistei „Story”, nu mai putin de sapte case, investitie care a ajuns la 2,5 milioane de euro. Cu cinci case in Bucuresti si alte doua vile pe litoral, una la Eforie Sud, cealalta la Eforie Nord, Andreea poate duce o viata linistita de rentier. Andreea si Lucian se vor muta in toamna intr-o casa din zona parcului Herastrau.

INTERVIU RAPID

Andreea vrea sa joace intr-un lungmetraj

EVZ TV: Ce castiga, in afara concursului de la „Departamentul Vedete”, cei care fac dovada talentului lor? Vor fi promovati, „cultivati”? Andreea Banica: Da, de ce nu? Depinde daca persoana doreste sa mearga mai departe. Trebuie sa stii sa lucrezi in echipa. Cred ca, in primul rand, capeti incredere in tine.

Atunci cand ajungi pe scena si ti-ai invins emotiile si temerile, poti castiga increderea in persoana ta. Si simpatia oamenilor, a telespectatorilor. I-am vazut pe concurenti cum se zbat, cum se supara daca juriul le acorda o nota mica, cum comenteaza. Asta pentru ca pun mult suflet.

Ce ai imbunatati in emisiune daca ti-ar sta in putinta?     Noi, ca prezentatori, cred ca ne-am putea descurca si mai bine. Veneam dupa o pauza de lucru impreuna si poate a contat si asta. Iar, in rest, formatul il decid producatorii.

In ce proiecte esti implicata acum? Muzical, mi-am lansat un nou album, „Rendez-vous”, care contine si hitul „Fiesta”. Am scos si un nou clip, care este si primul single, intitulat tot „Rendez-vous”. Am foarte multe concerte.

Din toamna vreau sa cant in spectacole alaturi de o trupa de instrumentisti. Sper sa am timp la dispozitie pentru repetitii. Am ajuns la un nivel la care simt ca trebuie sa trec intr-o alta zona. La Romantica suntem in vacanta acum, urmand ca din toamna sa continuam colaborarea.

In ce priveste filmul, acum nu stiu daca as avea timp. M-as descurca si ca actrita, insa mi-ar placea ca, dupa „Meseriasii”, sa joc intr-un film artistic.