India, taramul fagaduintei pentru telefonia mobila

India, taramul fagaduintei pentru telefonia mobila

In 2010, aproape jumatate din populatia Indiei va avea un telefon mobil sau fix daca se mentine actualul ritm de crestere a numarului de utilizatori de telefonie, a declarat ministrul indian al comunicatiilor, Dayanidhi Maran.

La 1 aprilie 2007, India avea peste 207 milioane de utilizatori de telefonie, incluzand aici aproximativ 41 de milioane de conexiuni de telefonie fixa si 166 de milioane de abonati la telefonia mobila, conform datelor furnizate de autoritatea nationala de reglementare din India.

„Avem o tinta de 500 de milioane de utilizatori pana in 2010”, a declarat Maran. Eforturile guvernului se vor concentra pe zonele rurale, unde locuiesc aproximativ doua treimi din populatia de peste 1,1 miliarde a Indiei. In prezent, doar unu din opt utilizatori de telefonie din India provine din mediul rural. Tinta propusa de guvern este un raport de unu la patru pana in 2010.

Numarul utilizatorilor a crescut anul trecut cu peste cinci milioane in fiecare luna, acest lucru transformand tara intr-un taram al fagaduintei pentru principalele companii din domeniile de servicii si de echipamente de telecomunicatii, precum Vodafone, France Telecom, Nokia, Motorola, Samsung s.a.

Ne puteți urmări și pe Google News