Germanii, in vizorul islamistilor

Germanii, in vizorul islamistilor

O grupare irakiana care a rapit un cetatean german si pe mama acestuia a cerut sambata ca, in schimbul vietii lor, Germania sa-si retraga trupele din Afganistan.

Gruparea Sagetile Dreptatii a postat pe internet un film video in care ameninta ca  ostaticii vor fi executati in zece zile daca Berlinul nu se supune cererii. In inregistrare, femeia, identificata sub numele Hannelore Marianne Krause, ii cere cu lacrimi in ochi cancelarului german Angela Merkel sa ordone retragerea. „Acesti oameni vor sa-mi ucida fiul in fata ochilor mei si ma vor ucide si pe mine”, spune femeia, asezata langa fiul ei, iar din spate amenintata cu armele automate de doi membri ai gruparii.

In paralel, guvernul de la Berlin se mai confrunta cu o amenintare, din partea unei alte grupari islamiste, care a avertizat ieri, pe o inregistrare video a unui site al retelei al-Qaida, ca va comite atentate in Germania si  Austria in cazul in care  cele doua tari nu-si retrag trupele din Afganistan.

„Care este interesul Germaniei de a trimite 2.500 de oameni in Afganistan? Participarea alaturi de SUA la razboiul impotriva islamului nu va avea alta consecinta decat punerea Germaniei in pericol”, spune in inregistrare un barbat cu fata acoperita. Acesta mai sustine ca, desi Austria este inca una dintre cele mai sigure tari din lume, acest lucru se poate schimba.

Ne puteți urmări și pe Google News