Elimină mirosurile neplăcute, reduce cantitatea de deşeuri menajere şi ajută la păstrarea unei igiene impecabile.
Tocătorul pentru resturile alimentare rezultate în urma gătitului sau a unei mese obişnuite este considerat din ce în ce mai mult un produs indispensabil într-o bucătărie modernă. Resturile vegetale depozitate în coşul de gunoi produc deseori mirosuri neplăcute, atrag insectele, rozătoarele şi generează un mediu propice dezvoltării bacteriilor.
Montat sub chiuvetă, tocătorul de resturi alimentare este ajutorul invizibil care dă rezultate vizibile în ceea ce priveşte igiena. Resturile vegetale aruncate în chiuvetă sunt eliminate cu minimum de efort, iar mirosurile neplăcute sunt ţinute departe de bucătărie.
În plus, coşul de gunoi nu mai este încărcat cu resturi vegetale, iar acestea sunt evacuate prin scurgerea chiuvetei, după ce au fost, în prealabil, tocate marunt şi transformate în pastă.
Cum se utilizează
Utilizarea tocătorului este extrem de simplă, rapidă şi eficientă, fără risc de accidentare pentru persoana care îl foloseşte. Se scoate dopul chiuvetei şi se lasă apa să curgă cu o presiune medie sau mare. Se porneşte tocătorul şi se pun resturile vegetale în el, în timp ce apa curge.
După ce tocarea ia sfârşit, aparatul se mai lasă în funcţiune jumătate de minut, după care se opreşte. Apa trebuie lăsată să curgă încă jumătate de minut după oprirea tocătorului.
Pentru siguranţa consumatorilor, tocătorul este echipat cu un sistem de protecţie împotriva supraîncărcării. Dacă un obiect cade în interiorul tocătorului, acesta se opreşte automat datorită dispozitivului de protecţie.
În ceea ce priveşte consumul de apă şi de energie, acestea nu sunt afectate semnificativ.
Întreţinerea aparatului este simplă, pentru curăţarea sa fiind necesară tocarea unei tăviţe de cuburi de gheaţă. În plus, tocarea unei lămâi tăiate în sferturi asigură un miros proaspăt al întregii bucătării.
Vechi în Vest, nou la noi
Considerat un ajutor indispensabil pentru menţinerea igienei şi a curăţeniei din bucătărie, tocătorul pentru resturi alimentare este prezent de peste 30 de ani în majoritatea gospodariilor din Statele Unite şi Europa de Vest.
Este chiar unul dintre cele mai răspândite aparate electrocasnice deţinute de americani, astfel încât în ultimele trei decenii aceştia au cumpărat peste 90 de milioane de aparate.
Tendinţa de a apela la un designer de interior pentru decorarea casei câştigă din ce în ce mai mult teren în întreaga lume, iar importanţa bucătăriei creşte de la an la an.
Astfel, este normal să ne dorim o igienă impecabilă, la fel de mult cum vrem să avem cele mai moderne şi mai inovatoare echipamente electrocasnice.