Bormaşini japoneze „made in“ Brăneşti

Bormaşini japoneze „made in“ Brăneşti

Deţinătorul a 20% din piaţa mondială de unelte electrice profesionale şi-a deschis a noua fabrică din lume la Brăneşti, în judeţul Ilfov.

Compania japoneză Makita va investi 40 de milioane euro în fabrica de lângă Bucureşti (n.r. - momentan, investiţia se ridică la 16 milioane euro), va avea peste 500 de angajaţi în România şi preconizează pentru acest an vânzări de 10 milioane euro.

„97% din producţie o vom exporta, mai ales că Rusia şi Ucraina sunt pieţe foarte mari“, a spus Victor Nica, directorul Makita România. Japonezii vor să producă 350.000 de scule electrice anul acesta, iar în 2008 peste un milion de unităţi. Piaţă strategică Amplasarea fabricii la Brăneşti asigură accesul facil în Bucureşti şi Constanţa, Makita fiind a 13-a companie japoneză care investeşte în România. 15.000 de români lucrează în companiile nipone, iar alegerea Brăneştiului este motivată şi de liceele industriale de aici.

„Elevii vor face practică în fabrică şi vor învăţa despre experienţ a Makita“, a spus ambasadorul Japoniei, Kanji Tsushima. Preşedintele Băsescu, prezent la deschiderea fabricii, a afirmat că investiţiile în mediul rural sunt singura soluţie pentru reducerea decalajelor cu marile oraşe.

Makita are reprezentanţă în România din 1999 şi doreşte să ajungă din urmă liderul pieţei - compania Bosh. Piaţa românească de scule profesionale este estimată la 50 de milioane euro şi mizează pe dezvoltarea sectorului de construcţii. Cel mai ieftin produs Makita este maşina de găurit cu percuţie - 70 de euro, iar cel mai scump este „demolatorul“ de 1.700 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News